Около 1 000 000 деца са напуснали Украйна от началото

...
Около 1 000 000 деца са напуснали Украйна от началото
Коментари Харесай

Около 1 000 000 деца са напуснали Украйна

Около 1 000 000 деца са напуснали Украйна от началото на военните дейности. Това стана ясно по време на срещата на " Дондуков " 2 сред президентът Румен Радев и УНИЦЕФ . Той съобщи, че страната ни е подготвена да окаже поддръжка на децата и фамилиите, търсещи избавление от военния спор в Украйна.

Той акцентира готовността на България да окаже филантропична помощ на бежанците от Украйна, като дружно с това основава опция украинските деца да продължат образованието си в българските учебни заведения и детски градини, а техните възрастни близки да бъдат включени в пазара на труда у нас.
 Над 40 000 дами и деца са евакуирани от цяла Украйна за ден
Над 40 000 дами и деца са евакуирани от цяла Украйна за ден

Сега най-проблемните зони са Мариупол, Харков и Киевска област

Кристина де Бройн открои дейностите на УНИЦЕФ за оказване на поддръжка за децата в засегнатите от войната райони на Украйна, както и на евакуиращите се от спора фамилии, дами и деца. Той означи смисъла на новата Програма за партньорство сред УНИЦЕФ и Правителството на Република България за интервала 2023-2027г. По думите й в нея ще бъде подложен акцент върху ранното детско развиване и поддръжката на родителите, гарантиране правата на децата и тяхната протекция, общественото включване, както и пълноценното присъединяване на децата и младежите за осъществяване на техния капацитет и интеграцията им в обществото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР