„Околната среда може без човечеството, но то не може без

...
„Околната среда може без човечеството, но то не може без
Коментари Харесай

Министър Личев: Околната среда може без човечеството, но то не може без нея

„ Околната среда може без човечеството, само че то не може без нея " - с това обръщение се обърна министърът на околната среда и водите Асен Личев към двамата спечелили в първото издание на състезанието за студенти с високи университетски достижения „ Зелена поддръжка за стабилно бъдеще ".

Министър Личев връчи грамоти на Десислава Райкова - ІV курс компетентност биология в Софийски университет „ Св. Климент Охридски ", и на Габриела Методиева - ІІ курс компетентност стопанска система в Университет за национално и международно стопанство - София.

„ Колко е просто - малко по-чист въздух, по-малко отпадъци и повече чиста естествена вода - сподели министърът в късото си послание. - Не можахме „ да разделим " вашето възприятие, че ще предадете това обръщение на децата си, и по изключение има две награди. Надявам се това да остане устойчива процедура и за идващите министри, тъй като е единственият метод да се съобщи на поколенията - това, което вие сте схванали, и моето разбиране за оцеляване на човечеството ".

Министър Асен Личев учреди „ Зелена поддръжка за стабилно бъдеще " с концепцията състезанието да се организира всяка година като част от самодейностите за отбелязване на Европейската седмица на подвижността в България. Конкурсът се организира от Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) с финансовата поддръжка на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС).

По време на срещата изпълнителният шеф на ПУДООС Галина Симеонова заяви, че финансовата поддръжка в размер на 2970 лева за образованието на всеки от двамата спечелили за академичната 2021-2022 година ще бъде изплащана след подписване на съглашение с двете образователни заведения.

„ Виждаме във ваше лице бъдещето. Бъдете въодушевени и вдъхновители " - се обърна към тях изпълнителният шеф на Изпълнителна агенция по околна среда Росица Карамфилова и ги предложения да проведат образователните си стажове в организацията.

Предизвикателствата на устойчивото бъдеще в световен мащаб и в България постановат вземането на основни решения и дейни дейности от чудесно образовани и готови „ зелени " водачи - това е мотото, с което се организира състезанието „ Зелена поддръжка за стабилно бъдеще ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР