Оказването на първа помощ на удавник е много важна, за

...
Оказването на първа помощ на удавник е много важна, за
Коментари Харесай

Ето как да окажем първа помощ на давещ се човек

Оказването на първа помощ на удавник е доста значима, с цел да бъде избавен животът му. Най-важното е да запазите успокоение и да обмисляте дейностите си. В противоположен случай можете да навредите и на давещия се, и на себе си.

Ако не сте добър плувец, не се спускайте към водата. Подайте му избавителен пояс или различен плаващ предмет, клон или сопа и се пробвайте да го изтеглите на пясъка.

Най-напред се уверете дали потърпевшият диша. Сложете го по тил и повдигнете леко брадата нагоре. Разтворете ръцете, повдигнете ги леко нагоре и обратно, сложете дясната ръка върху лявото ухо (или лявата ръка върху дясното ухо) и постепенно преобърнете тялото на лявата страна. Свийте дясното коляно и го опрете на земята за стабилизиране на ситуацията. Така глътнатата вода ще изтече по-лесно през устата.

Ако потърпевшият няма признаци на дишане, оставете го по тил и започнете дишане уста в уста. Продължете операцията, до момента в който не пристигна Бърза помощ. Ако липсва и пулс, започнете сърдечни разтривки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР