Оказване на помощ на Украйна до пълното ѝ освобождаване от

...
Оказване на помощ на Украйна до пълното ѝ освобождаване от
Коментари Харесай

Оказване помощ на Украйна - сред целите на новия министър на отбраната Тодор Тагарев

Оказване на помощ на Украйна до цялостното ѝ освобождение от окупатора, уедряване на отбранителните качества на армията и повишение бюджета за защита до 2%. Това очерта като цели новият боен министър Тодор Тагарев по време на церемонията при приемането на властта от своя предходник Димитър Стоянов.

Бившият длъжностен министър съобщи, че оставя в напреднал стадий редица планове за рационализация на въоръжените сили като нови артилерийски системи, зенитно-ракетни комплекси и нови машини за пехотата и прикани за последователност.

" Сигурност ще имаме тогава, когато и последният окупатор напусне границите на Украйна, а нападателните планове на Кремъл не бъдат блокирани. Само по този метод нашата страна, район и нашето бъдеще ще могат да бъдат обезпечени в задоволителна степен. И от тази позиция би трябвало да създадем това, което е належащо, с цел да укрепим нашите отбранителни качества, само че и да окажем помощ на Украйна, с цел да може тя да продължи и своята контраатака, която очевидно към този момент е почнала, да освободи всички окупирани територии, като вършим това в границите на съюзните решения, към които принадлежим и в прецизно осъществяване на решенията на Народното събрание ", сподели Тодор Тагарев.

" Никога не съм служил на друга страна през последните 10 месеца. А и през целия умишлен живот. Никога не съм се срамувал, че съм носил униформа, над 30 година съм я носил и за мен е било чест и горделивост. Никога не съм служил на другарски кръгове, само че съм служил за приятелите си, тъй като всичките ми другари са в армията ", съобщи Димитър Стоянов - някогашен длъжностен министър на защитата.
ТЕМА преди 1 час 752 преди 1 час 614 преди 2 часа 2684
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР