Оказва се, за радост, че в България и шивашката, и

...
Оказва се, за радост, че в България и шивашката, и
Коментари Харесай

Няма да изнасяме маски и облекла, докато не се презапасим, обеща Борисов

Оказва се, за наслада, че в България и шивашката, и текстилната промошленост са добре развити. Да не каже някой, че сме създали бизнес да изнасяме преди да сме сигурни, че сме обезпечили всички типове " войски ", които изброихте. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на среща сред изпълнителната власт и президента по отношение на ограниченията в страната поради коронавирусната зараза.

" На 2 места в България се създава плат с мембрана - в Габрово и в Търново - по 4 и по 9/10 километра дневно. Фирмите ще могат да шият от 2 до 8000 дрехи дневно ", изясни министър председателят. И увери, че нито един комплект няма да бъде изнесен на открито до момента в който не се презапазим. 

" За наслада, имаме и спиртоварна. Има комбинати, които вършат по 1000 тона на месец. Имаме стотици тонове и от запаси. Сега ги приготвяме за мрежата. Но това е също е една допустимо, когато нашия пазар се задоволи, да оказваме помощ на съседите ", сподели още министър-председателят.

" Ние сме във война против незабележим съперник. Няма страна в Европа която да няма дефицит на консумативи. Сега започваме и ние като Съединени американски щати да разбираме какъв брой е значимо промишлеността да работи. В същото време никой не дава гаранция, че ще е за малко тази пандемия. Последиците ще бъдат чудовищни ", изясни той. 

По думите му страни като Испания, Италия и Гърция, които разчитат на туристическия бранш, безусловно са " завършили " поради неналичието на туризъм.

Борисов изясни още, че с цел да се запълнят дупки, някои стратегии ще останат без финансиране.

" Обещали сме 1000 лв., само че би трябвало да преведем по 1400, с цел да станат 1000 чисто ", изясни Борисов по отношение на обещаните по 1000 лв. в допълнение на медицинските лица, които се борят с ковид. Освен това страната ще поеме 60% от заплатата за първия месец на тези, излезли в насилствен отпуск.

" Първостепенната задача, която стои пред мен, с изключение на за обезпечаването на всички на първа линия, е че би трябвало да останат пари за пенсиите. Тази система се попълня от бюджета и би трябвало да се подсигурява за дълго време да остава от запаса, с цел да се попълня пенсионната система. Всеки месец отиват милиарди там ", добави министър председателят.

" Блгагодаря господин президент. Подобни срещи значат и споделена отговорност ", сподели той. " Лесно е да се подлага на критика, по-трудно е да използван и подобрим ограниченията. И тази цел сме изпълнили. На процедура сме забранили излизането на жители, в случай че не е за някакво лекуване по екскурзии или пътувания. Полагаме старания да докараме туристи от Аржентина, Филипините, Хондурас, които са отишли на отмора по време на епидемията. Повече такива опити, няма да позволявам ", ядоса се Борисов.

" На работа, до аптеката, до банката, до магазина и у дома. Това е единственото потвърдено лекуване ", приключи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР