Оказва се, че вкусните картофи имат изключително неочевидни приложения Не си

...
Оказва се, че вкусните картофи имат изключително неочевидни приложения
Не си
Коментари Харесай

Защо водачите на автомобили трябва да вземат със себе си сурови картофи през зимата?

Оказва се, че вкусните картофи имат извънредно неочевидни приложения

Не си коства да приказваме за какво имаме потребност от картофи. Не е загадка, че се употребяват за подготвяне на разнообразни ястия. Опитните домакини обаче намират и други приложения на известния зарзават. Например, знаете ли, че можете да употребявате сурови картофи, с цел да премахнете петна от облекла или да върнете на предметите истинския им цвят? Оказва се, че дамите са употребявали този лайфхак още през 19-ти век.

Но даже и в актуалния свят има неочевидни приложения на картофите. Някои притежатели на коли постоянно вземат този зарзават със себе си през зимата. Защо? Ще ви разкажем в нашата публикация.

Картофи на помощ

Нека стартираме с обстоятелствата. Обикновените сурови картофи могат елементарно да спасят стъклата на автомобила от заледяване. Всичко, което би трябвало да извършите, е да извършите дребна процедура, която лишава единствено няколко минути.

Струва си да вземете авансово 2-3 сурови картофа от вкъщи. Картофите се разрязват на половина. В същото време от тях ще се отдели сок. С половинките минете деликатно през предното стъкло на колата, когато излизате на открито през студения сезон . Така картофения сок ще помогне бързо да се отървете от образувалия се лед и също по този начин ще предотврати разпространяването му.

Защо това е допустимо?

Факт е, че картофите съдържат захар и нишесте. Тази композиция, разпределена по повърхността на стъклото, го защищава от заледяване. Образува се един тип транспарантен филм, който предотвратява образуването на лед.

Разбира се, логаритъмът на дейностите би трябвало да е друг в две обстановки: в случай че се пробвате да спасите стъклото от заледяване или в случай че желаете да премахнете към този момент появилия се скреж. Нека разгледаме това по-подробно.

Как да предотвратим образуването на лед благодарение на картофи?

Ако ви следва дълго пътешестване сутринта, би трябвало да се подготвите още от вечерта. Първо, би трябвало да се запасите с чаша картофен сок. Да, ще би трябвало да опитате да изцедите точното количество, само че несъмнено си заслужава. Например, можете да настържете зеленчука и по-късно да го изстискате с марля. По този метод сокът ще протече относително бързо.

Вечерта би трябвало да намажете с този сок стъклата на колата. Сутринта, преди да тръгнете на път, би трябвало да минете стъклото, което сте обработили с картофения сок, благодарение на зимна течност за чистачки. Между другото, тя също не замръзва.

Как да се отървете от към този момент образувалия се лед?

Ако към този момент се е образувал лед върху прозорците на автомобила, тогава методът за отстраняването му би трябвало да е малко по-различен. Така че си коства авансово да подготвите особено решение вкъщи. Трябва да смесите зимна течност за чистачки или препарат за миене на съдове със сок от картофи и малко алкохол.

Полученият разтвор би трябвало да се излее в бутилка със спрей и по-късно да се напръска върху прозорците на автомобила. След няколко минути от леда няма да остане и диря. Ще бъде елементарно да се почисти от стъклото. И запомнете един значим миг: в случай че върху колата има сняг, той би трябвало да бъде отхвърлен и едвам по-късно да се третира повърхността с картофения спрей.

Инфо: avtotachki.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР