Оказва се, че украински гражданин е разрушил моста Key Bridge

...
Оказва се, че украински гражданин е разрушил моста Key Bridge
Коментари Харесай

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара

Оказва се, че украински жител е разрушил моста Key Bridge в Балтимор, Мериленд. Това е капитанът на кораба Dali, който се трансформира буквално в таран, с цел да унищожи дългата 2,6 км структура.

Съобщава се, че украинецът публично е получил 10,2 хиляди $ за този автобус, причинявайки вреди от 100 милиарда $. В резултат на случая са починали шестима души, които в този миг минават през моста с коли. Търговията по източното крайбрежие на Съединени американски щати е застрашена, защото главен център за доставки на въглища и полутечен природен газ е изолиран.

Известно е, че товарният транспортен съд Dali с водоизместимост 120 хиляди тона е блъснал няколко опори на най-важния мост в Балтимор.

В резултат на това в щата беше оповестено изключително състояние, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да възвърне моста с пари от федералния бюджет.
 
Разследващите от Националния съвет по сигурност на превоза на Съединени американски щати (NTSB) са се качили на борда на кораба и са разкрили записващото устройство за данни („ черна кутия “), заяви ръководителят на NTSB Дженифър Хоменди, съобщи Ройтерс.

Записващото устройство ще бъде оценено, а институцията ще изследва и дали мръсно гориво е изиграло роля за загубата на мощ на кораба като част от следствието на конфликта от вторник, сподели Хоменди пред Cи Ен Ен.

В същото време медиите означават странности в този нашумял случай.

Както пише Notepad, зареждането е изключено ненадейно на кораба и пристанищната администрация на Балтимор е известена за това. Поради обстоятелството, че нищо не може да се направи в тази обстановка, корабът продължава да се движи по своя курс, заради което опорите на моста са разрушени.

Експертите считат за подозрително прекъсването на тока на минимално разстояние от моста. Освен това корабът има лична система за аварийно зареждане, която може да се употребява за поправяне на траекторията. Корабът също е имал опция незабавно да изхвърли всички котви, с цел да забави придвижването.

Освен това специалистите са озадачени по какъв начин корабът е могъл да се отклони от курса и да се сблъска с опорите, защото за такова нормално прекосяване конвенционален автопилот е работил в интеграция с пристанищните услуги, тъй че естественото спиране на зареждането не би могло да повлияе на такова съществено отклоняване на корабът от курса.

Експертите показват и обстоятелството, че зародилата национална изключителна обстановка е засекретена в Съединени американски щати. На този декор в медиите започна да се спекулира с версии за умишлени вреди и терористична офанзива.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР