Оказва се, че сме били прави да искаме оставката на

...
Оказва се, че сме били прави да искаме оставката на
Коментари Харесай

БСП иска изслушване на Иван Демерджиев в парламента

Оказва се, че сме били прави да желаеме оставката на вътрешния министър, декларират от левицата
„ Дневният ни ред е значим, само че по-късно, което се случи през вчерашния ден, и което чета, че се случва през днешния ден – служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи е хванат да транспортира с бус 30 мигранти – каналджия. Малко по-рано е заловен различен бус с още 30 мигранти. Днес видях, че в Оряхово полицията търси човек, който е избягал от тях с въже от 6-ия етаж и още не са го открили. Случват се неща, които са извънредно притеснителни. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Иван Ченчев и добави: „ Започвам да се тормозя българската полиция дали действа, по какъв начин действа, по какъв начин си извършва отговорностите. “

Поради тази причина от парламентарната естрада социалистът настоя да бъде извикан вътрешният министър Иван Демерджиев, на който Ченчев означи, че левицата желае оставката от дълго време. „ Оказва се, че сме били прави. Да изясни по какъв начин работи българската полиция, пази ли ни, не ни ли пази или транспортира мигранти. За страдание това, което се случва в последно време, е безусловно цялостна и тотална гротеска. То е възмутително “, съобщи Иван Ченчев.

От трибуната той напомни и случая във видинското село, където деца от ромски генезис пребиха до гибел човек. „ Те били престъпно проявени, известни, следени, само че следените убиха човек “, посочи той.

Зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Георги Свиленски означи, че тези случаи в действителност са значими, по тази причина левицата желае Демерджиев да бъде длъжен да пристигна с решение на Народното събрание. „ Българските народни представители да го задължат, а той към този момент, в случай че желае, да не се съобрази с Народното събрание. Защото другояче ще остане една покана, която ще увисне във въздуха, ние ще продължим да си чакаме, а бежанците ще продължат да си пътуват по пътищата на България “, заключи социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР