Оказва се, че системите не работят, не си говорят добре

...
Оказва се, че системите не работят, не си говорят добре
Коментари Харесай

Омбудсманът: Системите не работят, не е ясно кои са хората, на които изтича ТЕЛК

„ Оказва се, че системите не работят, не си приказват добре и не е ясно кои са хората, на които  изтичат решенията на ТЕЛК , кои са хората, които би трябвало да получат помощ “, сподели омбудсманът Диана Ковачева по отношение на хаоса с изплащането на  инвалидните пенсии
 Прочетете още
По думите ѝ един от сериозните проблеми е обвързван със описите, по които се изплащат пенсиите.

„ Трябва сами да си търсят информация и да схванат дали са включени. Списъците не са до дъно обновени, не е ясно какъв брой души са вътре, които са правоимащите. Това основава един безпорядък и доста съществено стеснение за хората. Имаме случаи на припаднали хора в пощите, тъй като не могат да устоят и шока, когато им споделят „ не си в листата и през днешния ден няма да получиш никакви пари “. Това е цинично. Тези хора имат потребност от поддръжка “, допълни Ковачева.

По думите ѝ също по този начин хората би трябвало да бъдат уведомявани, че срокът на решението им на ТЕЛК изтича. 
 
Тя разяснява и тематиката с водните помощи, която някои хора имат право да получават.

„ Както има  енергийни помощи , по този начин има и водни помощи за хората, които дават отговор на изискванията в Закона за общественото подкрепяне. Имам съмнения, че съвсем никой не е получил такава помощ, тъй като това не се знае от хората. От всичките ми тъжби за предходната година най-голям % са жалбите на хората, които се оплакват от неприятното качество на водата и имат проблем с заплащането на сметките “, сподели омбудсманът. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР