Оказва се, че симптомите на мигрена не са толкова страшни,

...
Оказва се, че симптомите на мигрена не са толкова страшни,
Коментари Харесай

Как да се отървете от главоболието с помощта на лимон?

Оказва се, че признаците на мигрена не са толкоз страшни, в случай че имате най-малко един лимон вкъщи.

Този цитрусов плод съдържа огромно количество витамини, органични киселини и доста други потребни детайли. Може да се употребява освен като ароматизатор, само че и за медицински цели. Пулпата, кората, сокът и даже етеричното масло от лимона може да оказват помощ при главоболие.

Често това недоволство се дължи на церебрален вазоспазъм. Ароматерапията с етерично масло от лимон е превъзходен способ за облекчаването на симптоматиката. Можете да го употребявате по следния метод:
благодарение на арома лампа - изсипете няколко капки масло в купа с топла вода; студени инхалации - капнете няколко капки във висулка и я носете на всички места със себе си;
Можете да вършиме не повече от две ароматни процедури дневно!

Лимонов сок

Залейте лъжица мента и/или риган с една чаша вряла вода. Настоявайте течността в продължение на половин час. След това я прецедете и прибавете лимонен сок към нея. Приемайте по една чаша след хранене.

Смесете една чаша вода, сок от един лимон и две супени лъжици морска сол и изпийте получената течност. Това национално лекарство спомага за бързо облекчение на болката.

Смесете в бутилка 21 супени лъжици мед, сок от 10 лимона и 10 настъргани глави чесън. Оставете сместа да се упорства в продължение на една седмица. Пийте по една чаена лъжичка дневно.

Лимонови кори

Смелете кората на един лимон. Добавете две супени лъжици свежа мента, една супена лъжица шишарки от хмел и залейте с една чаша вода. Варете три минути на слаб огън. След като изстине, сместа се прецежда. Приемайте по една лъжица дневно от нея.

Отварата от изсушената лимонова кора също оказва помощ при мигрена. Потопете забрадка в нея, изстискайте я добре и я нанесете върху челото си. Легнете за няколко минути и останете с компреса.

Чай с лимон

При главоболие експертите предлагат потреблението на чаша чай с няколко резенчета лимон. Най-добре е да употребявате чай от лайка или мента.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР