Оказва се, че при модели от предишни години без имобилайзер

...
Оказва се, че при модели от предишни години без имобилайзер
Коментари Харесай

Започнаха да крадат Hyundai и Kia с обикновен USB кабел

Оказва се, че при модели от предходни години без имобилайзер моторът може да се започва с USB кабел. Група крадци на коли, наречени Kia Boys, разгласяват видеоклипове на сполучлива кражба на модели Kia и Hyundai благодарение на елементарен USB кабел. Според Automotive News тези коли от избрани години на произвеждане нямат даже елементарен имобилайзер и в случай че свържете USB кабел към съответен конектор, можете да стартирате мотора без ключ.

Предполага се, че другият завършек на кабела би трябвало да бъде обвързван към компютър с някакъв специфичен програмен продукт. Вълната от обири на коли Kia и Hyundai стартира в Милуоки, Уисконсин, предходната година. Кражбите са се нараснали с невероятните 2 644%. Има случаи в които, съгласно данни от полицията, се крадат по 20 коли дневно. Извършителите се насочват основно към коли Kia от 2011 година и модели на Hyundai от 2015 година

Полицията в града даже стартира да раздава механични ключалки за кормила на притежателите на тези модели, с цел да се предотвратят обири. Представителство на Kia America сподели, че е осведомено с тази статистика за обири и всички транспортни средства от тези години на произвеждане ще бъдат дооборудвани с имобилайзер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР