Оказва се, че обратно на всичко, което говори публично председателят

...
Оказва се, че обратно на всичко, което говори публично председателят
Коментари Харесай

Румен Овчаров оглави щаба на Нинова за вътрешнопартийната битка

Оказва се, че назад на всичко, което приказва обществено ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, тя разкара жестоко младите, като редуцира от работа даже юношески водач и още веднъж се “гушна ” със старите муцуни в левицата.
Нинова пристигна отпред с заричане да даде път на младото потомство и да пресече съмнителните практики в партията. Три години тя сполучливо поддържаше обществено точно този облик, само че за огромна изненада той рухна по време на карантината. Личният екип на Нинова се разминава съществено с общественото й говорене за смяна и промяна в партията. Неофициалният ръководител на предизборния й щаб е Румен Овчаров. Връзката посред им е повече от мощна, поради това, че и двамата бяха обвинени в качеството им на министър и зам.-министър по време на Тройната коалиция. Всъщност една от версиите за разрива сред Нинова и досегашната й дясна ръка Добрев е бил точно Овчаров. От години той е упорствал, че тя би трябвало да се освободи от по-младото потомство в лицето на Добрев, Стойнев, Паргов и още няколко социалисти, които имат значение по-скоро в границите на софийската организация.
Явно Нинова е желала да заложи на изпечени играчи, а не на младоци, по тази причина се е схванала и с Костадин Паскалев. Той е от хората, които постоянно се включват в партийната игра, само че в никакъв случай не остават в нея до дъно. Той бе единственият, който напусна Изпълнителното бюро на Нинова по лично предпочитание в символ на противоречие с методите й. В партията пък не се приема еднопосочно поради моментът, в който става вицепремиер в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", зад тила на левицата и без каквото и да е партийно решение. Още един някогашен министър е в щаба на Нинова и това е Петър Мутафчиев. Той беше един от аргументираните критикари на Нинова в последните години, само че както споделят осведомени - по този метод “просто си е вдигал цената ”. Социологията без изненада е поверена на левия специалист в сферата Юри Асланов. С този екип потегля Нинова към идващ мандат.
Според партийци поддръжката на всеки един от тези изявени политически играчи минава през заричане за най-малко член на Изпълнителното бюро, а при опция за ръководство - и към старите им министерски кресла. Още един мотив в тази посока е, че Овчаров публично е посочен от Нинова да написа управническата стратегия на Българска социалистическа партия за идващия мандат и е докладчик на 50-ия конгрес, който следва тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР