Оказва се, че моралът е сред най-последните неща, които биха

...
Оказва се, че моралът е сред най-последните неща, които биха
Коментари Харесай

Интернет насилниците и „изнасилвачи“ са на един социален косъм от това да станат такива и в реалния свят

Оказва се, че моралът е измежду най-последните неща, които биха спрели хората да убиват и изнасилват, да крадат, да бъдат най-гнусните версии на самите себе си.

Това, което ги стопира, е страхът от наказване и гонене. Един път – наказване от правоохранителните органи, повторно – наказване от обществото. Но при всички положения НЕ Е моралът.

Марк Зукърбърг започва Метавселената на Фейсбук (виртуална вселена) и незабавно това „ огледало “ на човешката душeвност ни сподели какъв брой грозно и долно нещо е индивидът.

„ Жена споделя по какъв начин се е сблъскала с нея незабавно, откакто пристъпила в този нов свят. Само за секунди тя била „ виртуално групово изнасилена “, оповестява USA Today.

„ 60 секунди след включването си бях словесно и полово унизена от 3-4 мъжки аватара, най-малко с мъжки гласове, които групово изнасилиха моя аватар и снимаха “ – споделя 43-годишната майка от Лондон Нина Джейн Пател в свое писмо до Medium.

Когато споделила претърпяното, срещнала недоброжелателни мнения, които ѝ препоръчвали да не си е правила женски аватар и определили недоволството ѝ като „ презрян рев за внимание “ “.

Там няма действителни санкции. Дори да ти изтрият аватара, нищо не следва за теб в същинския живот. Ако го направиш на улицата, ще те арестуват и в пандиза ти ще си женският аватар. Или околните на жертвата, или приятелите ѝ, ще те потърсят, намерят и ще ти се строи светът стеснен. Може и да не се случи, само че може и да се случи. Може и да не те заловен, само че може и да те заловен. Този вид мижитурки обаче са страхливи. Но фокусът тук е различен: че страхът пази огромна част от човешките отпадъци сдържани. Далеч не моралът.

Всичко това, което таят в себе си, го изкарват в среда, която не може да ги накаже. Метавселената. Изкуствената действителност, където може всичко. Но, по този начин или другояче, това нещо е в тях, психопатското им, садистично наслаждение и маймунско предпочитание да задоволяват нагона си, само че с принуждение.

Впечатление прави и тази част от описа, в която дамата изяснява по какъв начин други участници се радвали на протичащото се и даже я упреквали, че сама си е отговорна, тъй като си е избрала женски аватар. Звучи тъкмо както в същинския живот – тези, които упрекват жертвите, че сами са си отговорни. Според тях това, че се е оплакала, било „ презрян рев за внимание “. Като в живия живот.

Интернет до момента беше една дребна метавселена. В него липсваше самият изнасилвач и трябваше коментаторчетата да се вихрят под новините, свързани с същински изнасилвания. Там те развързваха торбата с лудостта си и упрекваха жертвите, подиграваха им се, назоваха ги „ търсачки на внимание “. Може би е вярно догатката, че те самите са си били подготвени изнасилвачи, само че са се страхували да извършат самия акт. Поради боязън. Точели са лиги, самозадоволявайки садистичното си наслаждение, нападайки жертвата след случилото се. Яли са трохите на действителния причинител, сипейки ругатни по жертвите му.

Метавселената на Фейсбук им даде шанса да се развихрят в един съвсем същински свят. Видяхме ги що за „ хора “ са.

На фона на всичко това, имаме една група политически импотентни лидерчета на партийки тук и там, които имат за цел да разпалват повече спорове, с цел да се харесват на най-долната каста.

Те споделят неща като: „ Да забележим по какъв начин ще ме спрат! “ или „ Да забележим какво ще ми създадат! “ по разнообразни мотиви (в последно време – имунизациите и сертификатите) и по този начин изпращат посланието на почитателите си, че разпоредбите към този момент са в предишното, а през днешния ден на респект е грубата мощ и заканите, ръгането с главата напред и бабаитлъкът. Шепа нападателни водачи в Канада ги назовават „ цяла Канада “, в случай, че канадците не поддържат митинга, а страдат от него. Но фрагментите с пропагандата демонстрират някакви хора, които са „ за “ и незабавно политически импотентните се заиграват с опцията да кажат: „ цяла Канада “.

Политически импотентните водачи, те нямат проблем с това, те имат защита. Те нямат и проблем с това да възпламенят напрежение, че даже и няколко натрупа да си пишат на сметката. Стига това да донесе политически дял.

Значи – от една страна имаме обществен опит (Метавселена), който потвърждава какво съставляват скритите и потискани стремежи и същности на хората, по какъв начин те са движени най-много от експанзия и садизъм; въпреки това имаме политици, които демонстрират и проповядват на хората, че скриването и потискането към този момент не е нужно.

Накъде може да избие всичко това, в случай че не в преместване на случилото се в Метавселената нескрито?

Искате да няма маски? Вдигнете се на протест и със мощ си вземете „ правото “, блокирайте града, рушете, заплашвайте, цапайте, заплашвайте още, нападайте, бийте. Това е новото „ обикновено “.

Искате съседката? Същата работа: вземете си я със мощ, не питайте. Агресията е новата норма, тъй като е „ мачовска “, вие мъже ли сте или на петела човката?

И дебилите следват. И се радват. И, както през днешния ден пикаят по паметниците, на следващия ден пикаят по цялото общество.

Но, с цел да не се разпенват някои фантазьори прекомерно доста, едно увещание: още не живеете в Метавселената, още живеете в този свят, в който съществуват последствията и доживотният затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР