Оказва се, че малко преди да бъде очистен, Алексей Петров

...
Оказва се, че малко преди да бъде очистен, Алексей Петров
Коментари Харесай

Трактора разстрелян преди среща с аферистите от Nexo

Оказва се, че малко преди да бъде очистен, Алексей Петров е имал уговорена среща с отговорника по сигурността в криптобанката Nехо. Той е трябвало да се срещне с Владимир Петев в 13.30 ч. в региона към ресторант „ Воденицата “ в местността Орехите на Витоша. Наемният палач, прекратил житието му обаче е осуетил рандевуто му. Това разкриха криминалисти, ангажирани в следствието на мафиотското нападение против Трактора.

 

В последните 2 седмици от живота си ликвидираният от устроил му засада наемен палач Алексей Петров е провел серия от срещи със своя някогашен сътрудник от структурите на Държавна сигурност Владимир Петев, който е бил чест клиент в ресторанта на Трактора – „ Делвите “

 

Неофициално се твърди, че Алексей Петров е трябвало да посредничи за решаването на казуса на босовете на Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев с прокуратурата и спихване на следствието за пране на пари, което се води против притежатели на настоящото от България без банков лиценз сдружение за търговия с криптовалута.

 

Мълви се, че Трактора е изискал внушителната комисионна от 5 млн. лева и то не с цел да бъде прекъснато обвиняването против шефовете на Nexo, а с цел да бъдат извадени от следствието съответни данни за финансови заплащания и покупки на обща стойност над 50 млн. евро.

 

Според осведомени разразилия се скандал със синхронизираните дарения на чиновници на Nexo от по 20 хиляди лв. към „ Демократична България “ и данни за обязаност сред Антони Тренчев и депутата от „ Продължаваме промяната " Настимир Ананиев босовете на криптобанката изгубили протекцията си в политическите среди.

 

След предварителното освобождение на Иван Гешев като основен прокурор от Nехо пробваха да решат проблемите си с родното правораздаване, само че срещнаха безмълвен отвод от досегашните си политически настойници – нито от „ Промяната “, нито от „ Демократична България “ пожелаха да им оказват помощ, като одобряват драговолно тезата им, че са станали обект на прокурорски рекет. Причината е, че против Nехо не престават да се водят каузи в Англия и в Съединени американски щати, а сдружението е с 5-годишна възбрана да оперира в Америка.

 

Разследването в България също е открило данни за пране на 7-цифрени суми “, разкриват осведомени от държавното обвиняване. Твърди се, че от Nехо са прибягнали до услугите на Алексей Петров по две линии – еврейска и милиционерска. Да работят с него им предложил някогашен военачалник от МОСАД.

 

Бащата на Калин Методиев, един от ръководещите съдружници в Nехо е проф. доктор Красимир Методиев, почетен консул на Израел в България и специалист по биотероризъм. Началникът на сигурността в криптобанката Владимир Петев пък е работил през 80-те години на предишния век взаимно с Алексей Петров в структурите на МВР-ДС.

 

Твърди се, че Трактора е трябвало да провежда среща на представители на Nехо с шефа на отдел „ Киберпрестъпления " в Национална следствена работа (НСлС) Светослав Василев, както и с прокурори, работещи по следствието. Дали срещите към този момент са се състояли – остава мистерия.

Инфо: Уикенд

Тагове: Алексей Петров – Трактора криптобанката Nехо Владимир Петев Антони Тренчев Коста Кънчев Настимир Ананиев Иван Гешев МОСАД Калин Методиев проф. доктор Красимир Методиев Светослав Василев НСлС
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР