Оказва се, че коварният диабет е свързан с емоциите ни.

...
Оказва се, че коварният диабет е свързан с емоциите ни.
Коментари Харесай

3 негативни емоции, които водят до диабет

Оказва се, че подлият диабет е обвързван с страстите ни.

Това нелечимо заболяване (при верен метод се обезпечава изцяло естествен живот) е обвързвано с нарушение на производството на хормона инсулин.

По предписание се предизвика от наднорменото тегло (злоупотребата с мазни и сладки храни) и заседналия метод на живот. Въпреки това появяването му се свързва и с психосоматиката, т.е. с страстите ни. Оказа се, че диабетът може да бъде породен от мощен стрес. В частност, се счита, че заболяването е предизвикана от стресови обстановки, зародили през последните 5 години преди нейното проявяване.

Как диабетът е обвързван с страстите ни?

Инсулинът, който липсва на диабетиците, се създава по-слабо при стрес. Но глюкозата се създава в по-големи количества в такива обстановки. Така тялото получава нужната сила за битка със напрежението.

Колкото по-силен е стресът, толкоз повече глюкоза се създава. В същото време хората, склонни към психосоматични болести, постоянно резервират страстите си вътре в себе си.

В случая хормоналният декор е в дисбаланс. Поради това рискът от диабет се усилва.

Причини

1. Постоянен прочувствен стрес

Стресът, прочувствените контузии, умората и нарасналата тревога имат извънредно отрицателен резултат върху здравето.

2. Неспособност да мислим положително

Постоянното недоволство от живота, недоволството от всички и всички (и от нас самите), прекомерно високите упования, неспособността да се радваме на живота, да живеем тук и в този момент (постоянни мисли единствено за предишното или бъдещето) - всички тези мисли предизвикат диабет.

3. Невъзможност за изложение на обич

Тук не става въпрос единствено за любовта към съответен човек, а към живота и света като цяло. Чувството на липса на обич от другите, неналичието на внимание и празнина подготвят към болестта.

Кой е изложен на риск?

С най-голям риск са следните човеци:
хората с ниско самочувствие, които са несигурни, недоволни от себе си хората, които живеят в очакване на грижи и отбрана от другитераздразнителните и тревожните хора пасивните персони
Диабет при децата

При децата и юношите диабетът постоянно е породен от възприятие на неустановеност, самотност и боязън от занемаряване.
Може би в фамилията на детето е имало спорове сред родителите, може би родителите са прекомерно строги.  Друга причина е претърпяна детска контузия (загуба на член на фамилията, например).

Не давайте на детето си сладкиши всякога, когато е тъжно. В противоположен случай то ще построи табиет да теши тъгата и разочарованията си с храна. Това само усилва риска от развиване на диабет.

Практика за лекуване и профилактика

Запазете успокоение

Както към този момент казахме, диабетът е предизвикан от стрес, зародил през последните 5 години. За лекуването или предотвратяването на развиването на заболяването си коства да приложите техниката за самоанализ.

Вземете лист хартия. От едната страна вляво напишете всички стресиращи и травматични обстановки за 5 години, които помните. И отдясно напишете по какъв начин сте ги претърпели, какво сте създали, дали сте се борили или сте се отказали, дали сте си помогнали по някакъв метод да ги преодолеете или най-малко да забравите за тях известно време или просто не сте съумели да ги забравите даже за момент.

Обърнете листа. Вляво напишете всичко, което ви доставя наслаждение. И отдясно запишете по кое време употребявате тези способи (само в стресова обстановка, извънредно рядко, на огромни празници).

Сравнете двете страни на листа. Вижте кои от тези неща ви нараняват най-вече, психически (или даже физически). Вижте какви удоволствия може да не са изключително потребни (като да вземем за пример лакомства за хранене при стрес). Анализирайте по какъв начин излизате от стресови обстановки и по какъв начин не бихте желали да го извършите и по-късно по какъв начин бихте желали да се случи. Това ще ви помогне да разберете по-добре себе си и да се научите по какъв начин да разрешавате вътрешните си спорове.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР