Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото

...
Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото
Коментари Харесай

Слави Трифонов оглавява листа на изборите, но не иска да е министър

" Оказа се, че в политиката би трябвало да си измамник. Колкото по-добър измамник си, очевидно толкоз по-добър политик си " . Това съобщи пред БНР водачът на партия " ИТН " Слави Трифонов.

" Знаех го, само че не допусках, че е тъкмо по този метод. Брутално. Безапелационно. Без никакъв позор ", означи той.

По негови думи най-голямата неистина, на която е станал очевидец, е " Другата е, когато гледах по малкия екран по какъв начин някогашният министър-председател сподели, че съм му се обадил и съм го попитал къде е моят милиард. Това е един от случаите, когато в действителност ми е увисвала мандибулата. Това са безспорни неистини. Другото е, че съм мафиот ", изреди Трифонов.

Той съобщи, че нещата, които са касаели Има Такъв Народ по време на обединението, са били ежедневни, а " другите съдружни сътрудници по това време - Българска социалистическа партия и Демократична България, си мълчаха, до момента в който Политическа партия лъжеха ".

По негови думи огромна част от хората желаят да бъдат излъгани красиво, да им се обещае нещо. Така той изясни резултата на партията на последните парламентарни избори.
 Има Такъв Народ чака 8,5% на изборите, Слави не споделя с кого би се коалирал
Има Такъв Народ чака 8,5% на изборите, Слави не споделя с кого би се коалирал

Референдум за президентска република и неуспех на 48-то Народно събрание – съвпадане, съгласно Слави Трифонов

Трифонов означи, че " изчегъртването " на ГЕРБ не се е случило, тъй като това не можеш да го направиш самичък.

Той акцентира, че " Продължаваме промяната " и Кирил Петков са другото лице на ГЕРБ - били същите като държание.

" В тази система, която в този момент съществува в България, изпълнителната власт подчинява Народното събрание. Много е шантаво, само че го видях с очите си. Реално този, който ръководи, е министър-председателят, а парламентарните сили, които го поддържат, са негови прислужници ", изясни водачът на Има Такъв Народ.

Понеже аз не съм подобен и не искам, не сме били част от желанията на министър-председателя който и да е той, в тази ситуация Кирил Петков - по тази причина не се получи, добави той.

Трифонов съобщи, че властта, парите и славата са огромен демон и изясни по какъв начин в границите на няколко месеца Политическа партия трансформирали внезапно държанието си - от съдружни сътрудници се трансформирали в господари.

" Те лъжат, гледат в очите и лъжат. Виждал съм доста лъжци. Тези просто по този начин са устроени очевидно ", възмути се водачът на Има Такъв Народ, визитайки някогашните си съдружни сътрудници. На него са му еднообразно " несимпатични " обаче и Политическа партия, и ГЕРБ.

По тази причина съгласно него системата би трябвало да бъде изменена.

Трифонов е убеден, че е по-добра от парламентарната , защото по този начин ще се управляват доста по-адекватно управляващите в страната.

" Бяхме прави " - Има Такъв Народ още веднъж подготвени да излязат в изборна борба

Тошко Йорданов е благополучен от обстоятелството, че в този момент парламентарно показаните партии не могат да си измият ръцете с Има Такъв Народ

Сигурен съм, че в една такава обстановка Народното събрание ще има доста по-голяма власт да управлява президента, в сравнение с сега управлява министър-председателя, уточни той.

Запитан дали би се коалирал с ГЕРБ , в случай че от това зависи съставянето на държавно управление, водачът на Има Такъв Народ даде обещание, че в случай че партията му влезе в идващия парламент, ще направи всичко допустимо той да е работещ подобен.

Трифонов не изключи нито една допустима коалиция в идващия парламент.

Според него да влезе в идващото Народно заседание. Той самият евентуално щял да взе участие в тези избори персонално като лидер на листа . За нищо на света обаче не би станал министър.

По негови думи партията може да е доста потребна. " Правя това, което считам, че е вярно, досега, в който схвана, че е безсмислено. Тогава спирам да го върша. Не считам още, че е безсмислено и не считам, че е редно да се отхвърлям сега ".

Трифонов уточни, че о сновната цел на Има Такъв Народ в Народното събрание ще бъде да е поръчител за това, което ще се случи на референдума.

" Александър Николов е експерт, аз му се поверявам ", съобщи той във връзка, в това число енергийния министър в държавното управление на Кирил Петков от квотата на Има Такъв Народ. Според него тези обвинявания ще отпаднат и този случай няма да се отрази на предизборната обстановка, нито ще има отрицателен резултат върху Има Такъв Народ.

И НАТО, и Европейски Съюз са ни еднообразно и абсолютно значими, безапелационен бе Трифонов. Той посочи, че е " за " еврото и влизането ни в еврозоната.

Относно той съобщи: " Хората се убедиха, че така наречен македонци работят единствено когато са притиснати до стената. Иначе виждаш какво вършат. Това е доста тъжно ".

Трифонов уточни, че в случай че зависи от него, ще направи всичко допустимо да ги притисне. Той бе безапелационен, че  за влизането им в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР