Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото

...
Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Ще участвам като водач на листа в изборите

" Оказа се, че в политиката би трябвало да си измамник. Колкото по-добър измамник си, очевидно толкоз по-добър политик си ". Това съобщи пред водачът на партия " ИТН " Слави Трифонов.

" Знаех го, само че не допусках, че е тъкмо по този метод. Брутално. Безапелационно. Без никакъв позор ", добави той.

По думите му най-голямата неистина, на която е станал очевидец, е " Капитан Андреево ". " Другата е, когато гледах по малкия екран по какъв начин някогашният министър-председател сподели, че съм му се обадил и съм го попитал къде е моят милиард. Това е един от случаите, когато в действителност ми е увисвала мандибулата. Това са безспорни неистини. Другото е, че съм мафиот ", уточни Слави Трифонов в предаването " Политически НЕкоректно ". По думите му това са персоналните въпроси.

Нещата, които касаеха Има Такъв Народ по време на обединението, бяха ежедневни, акцентира той и означи, че " другите съдружни сътрудници по това време - Българска социалистическа партия и Демократична България, си мълчаха, до момента в който Политическа партия лъжеха ".

Има една огромна част от хората, които желаят да бъдат излъгани красиво , желаят да им се обещае нещо, изясни Трифонов резултата на партията на последните парламентарни избори. Той сподели, че " изчегъртването " на ГЕРБ не се е случило, тъй като това не можеш да го направиш самичък:

" " Продължаваме промяната " и Кирил Петков са другото лице на ГЕРБ . Те са същите като държание. /.../ В тази система, която в този момент съществува в България, изпълнителната власт подчинява Народното събрание. Много е шантаво, само че го видях с очите си. Реално този, който ръководи е министър-председателят, а парламентарните сили, които го поддържат, са негови прислужници. Понеже аз не съм подобен и не искам, не сме били част от желанията на министър-председателя който и да е той, в тази ситуация Кирил Петков - по тази причина не се получи ".

Властта, парите и славата са огромен демон , счита Слави Трифонов и изясни по какъв начин в границите на 1-2 месеца Политическа партия са трансформирали внезапно държанието си. От съдружни сътрудници се трансфораха с господари , спомни си той.

" Те лъжат, гледат в очите и лъжат . Виждал съм доста лъжци. Тези просто по този начин са устроени очевидно ", уточни водачът на Има Такъв Народ, визитайки някогашните си съдружни сътрудници. На него са му еднообразно " несимпатични " обаче и Политическа партия, и ГЕРБ .

Заради това системата би трябвало да бъде изменена , безапелационен бе водачът на Има Такъв Народ. Според него президентската република е по-добра от парламентарната. Той изясни, че по този начин ще се управляват доста по-адекватно управляващите в страната.

" Сигурен съм, че в една такава обстановка Народното събрание ще има доста по-голяма власт да управлява президента, в сравнение с сега управлява министър-председателя ".

Лидерът на Има Такъв Народ даде обещание, че в случай че партията му влезе в идващия парламент, ще направи всичко допустимо той да е работещ подобен . Така той отговори и на въпроса дали би се коалирал с ГЕРБ, в случай че от това заявиси съставянето на държавно управление. Трифонов не изключи нито една допустима коалиция в идващия парламент .

Според него Има Такъв Народ има сериозен късмет да влезе в идващото Народно заседание. Най-вероятно самият Трифонов ще взе участие в тези избори персонално като лидер на листа . За нищо на света обаче не би станал министър.

Той добави, че партията може да е доста потребна:

" Правя това, което считам, че е вярно, досега, в който схвана, че е безсмислено. Тогава спирам да го върша. Не считам още, че е безсмислено и не считам, че е редно да се отхвърлям сега ".

Основната цел на Има Такъв Народ в Народното събрание ще бъде:

" Най-важното е да бъдем поръчител за това, което ще се случи на референдума . Това е нещо, което може да промени всичко. Сега ние ще бъдем поръчител, в случай че влезем в идващия парламент, че това ще стане и ще се случат решенията, каквито и да са те ".

" Александър Николов е експерт, аз му се поверявам " - сподели Слави Трифонов по отношение на повдигнатите обвинявания против длъжности лица, в това число енергийния министър в държавното управление на Кирил Петков от квотата на Има Такъв Народ. Според него тези обвинявания ще отпаднат. Той счита, че този случай няма да се отрази на предизборната обстановка и това няма да има отрицателен резултат върху Има Такъв Народ.

И НАТО, и Европейски Съюз са ни еднообразно и абсолютно значими , безапелационен бе Слави Трифонов. Той уточни, че е " за " еврото и влизането ни в еврозоната:

" Трябва да има отговорност и хората би трябвало да се питат. Иначе какъв е смисълът на демокрацията? Да - доста е комплицирано и мъчно от време на време. Но хората би трябвало да носят отговорност за решенията си. Като живеем в демократични времена, би трябвало да взимаме решения и да носим отговорност за тях. Бих взел участие във всички референдуми ".

По тематиката " Северна Македония " Слави Трифонов разяснява: " Хората се убедиха, че така наречен македонци работят, единствено когато са притиснати до стената. Иначе виждаш какво вършат. Това е доста тъжно ".

Ако зависи от мен, ще направя всичко допустимо да ги притисна , сподели той и добави изрично, че би трябвало да се наложи още веднъж несъгласие за влизането им в Европейски Съюз .

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР