Оказа се, че този газ се среща около родилите се

...
Оказа се, че този газ се среща около родилите се
Коментари Харесай

Много Лоши Новини За Ловците На Извънземни. Животът Им Се Срина С Гръм И Трясък След Това Откритие!

Оказа се, че този газ се среща към родилите се релативно неотдавна звезди IRAS 16293-2422 в съзвездието Змиеносец, както и в тънката атмосфера на кометата 67Р/Чурюмов-Герасименко, заяви Лента, представена от Българска телеграфна агенция.

В състава на органохалогените са флуор и хлор, както и въглеродни атоми. Доказано е, че тези съединения се образуват в границите на биологични процеси, в това число на тези, които протичат в гъби и в човешкия организъм. Освен това се синтезират при производството на бои и медицински препарати.

Учените предположили, че фреонът е знак за битие на извънземен живот и развити цивилизации.

Въпросният газ на обекти, където е невероятно да съществува живот, бил открит благодарение на телескопите ALMA, ситуирани в пустинята Атакама в Чили, които били употребявани за наблюдение на отдалечената на разстояние 400 светлинни години от Земята звездна система IRAS 16293-2422.

Били оценени също данни, получени от принадлежности на галактическия уред " Розета ", който бе предопределен за проучване на кометата 67Р/Чурюмов-Герасименко и за взимане на мостри от атмосферата й.

По думите на учените, откриването на фреон-40 в млади звездни системи и на галактически обекти, където няма живот, към този момент не може да се счита за знак за съществуване на нещо живо. Тези субстанции обаче вземат участие в процеси, които са нужни за възникването на живот.

Резултатите от проучването са оповестени в Nature Astronomy.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР