Оказа се, че това, което са си мислели създателите на

...
Оказа се, че това, което са си мислели създателите на
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Потресена съм, че толкова демонстративно се натиска политическия бутон за Гешев

Оказа се, че това, което са си мислели основателите на Конституцията, че ще основат една самостоятелна правосъдна власт, в която е и прокуратурата, не се е получило. В тези няколко дни ние виждаме опровергаване и го виждаме доста демонстративно. Аз съм потресена от видяното. Това сподели юристът проф. Екатерина Михайлова в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

„ Има поръчка от един претендент за министър-председател да в профил основния прокурор. Веднага по-късно имахме пет души от прокурорската квота, които предния ден отхвърлят да се занимават с тази тематика с гласоподаване, а в този момент желаят оставка. Кой натисна бутоните се пита в този миг. Това приказва, че в действителност има задкулисие и страната има огромен проблем от това, а освен правосъдната власт “, разяснява Михайлова.

Тя е сюрпризирана по-скоро от това, че толкоз се прави демонстративно. „ Това значи, че няма боязън от Бога, няма боязън от наказване. Това е ужасяващо. Не се срамят да го вършат “, съобщи Михайлова.

Главният прокурор може да бъде отхвърлен единствено в случай че 17 души от Висш съдебен съвет гласоподават, изясни юристът. „ Тук идва още един проблем – това е Висш правосъден съвет с изминал мандат. Основателно се слага въпроса дали не се бърза да бъде отхвърлен някой, с цел да бъде бързо определен различен от същия състав “, сподели още проф. Екатерина Михайлова.

Ако се стигне до отстраняването на основния прокурор, съгласно нея би трябвало да се мине и процедурата с избор на нов Висш съдебен съвет и едвам тогава да се мине към избор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР