„Оказа се, че сме били прави да искаме пакетът „Мобилност”

...
„Оказа се, че сме били прави да искаме пакетът „Мобилност”
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Защитата на превозвачите ще бъде национална кауза

„ Оказа се, че сме били прави да желаеме пакетът „ Мобилност” да остане за разглеждане в новия европейски парламент, в този момент ще има нови благоприятни условия, от които да се възползваме”, разяснява в предаването „ Лице в лице” евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.
Росен Желязков: Ще настояваме за ново разглеждане на пакета " Мобилност " Министърът на превоза се срещна с новите ни евродепутати
Вчера министърът на превоза Росен Желязков събра на среща новите ни евродепутати, с цел да обсъдят тактически дейности за постигането на допустими за страната ни текстове.

За срещата Андрей Новаков изясни, че сред представителите на другите партии има единодушие и отбраната на сектора и водачите ще бъде национална идея.

Вносителите на измененията в разпоредбите за интернационалните транспорти няма да са депутати в новия европарламент, както и огромна част от хората, които подкрепяха плана, означи още Андрей Новаков. По думите му измененията, които са включени в пакет „ Мобилност” ще се отразят на целия европейски пазар. „ Макар камионът да е български, той може да вози полска стока за шведски потребител”, изясни Новаков.

Той изрично съобщи, че нашите превозвачи са доста конкурентноспособни и по тази причина множеството страни се пробват да ни изкарат от пазара. " Ако този проект бъде признат в настоящия му тип 70 хиляди български камиони ще се трансфорат в желязо по непознатите автомагистрали ", съобщи Новаков.
Европарламентът утвърди промени в пакет " Мобилност " на първо четене (ОБЗОР) Отхвърлени бяха предложенията за отсрочване на гласуването
Според евродепутатът предстоят диалози с представителите на Чехия и Словакия, които в предходния европарламент са наклонили везните в противоположна посока.”Ще беседваме с новите сътрудници, с цел да забележим каква ще е в този момент позицията на чешката страна за пакета „ Мобилност””, сподели Новаков.

Според него до 18 юли новият европарламент ще проработи с новите си структури. Новаков изрично изрази поддръжката си за Манфред Вебер като нов ръководител на Европейска комисия, тъй като съгласно него той поддържа България за присъединение в Шенген и е дал своя вот „ против” пакета „ Мобилност”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР