Оказа се, че промениха текста на дерогацията така, че не

...
Оказа се, че промениха текста на дерогацията така, че не
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Лукойл може да спре работа заради всички действия срещу рафинерията

Оказа се, че трансформираха текста на дерогацията по този начин, че " не може да изнасяте с изключение на за Украйна ". Оказа се, че Украйна в действителност е било главният проблем и причина в предната дерогация да ни забранят износа, тъй като това ще забрани износа за Киев. Решенията на Европейската комисия напоследък са извънредно слаби, това съобщи някогашният заместник-финансов министър Георги Кадиев пред " ЕвроДикоФ ".

Таванът за цена на газа е другото безумство, тъй като сега той е на 180 евро/мВтч. Тя сега беше под 100 евро. Толкова е висок таванът, че веоятността да го достигнем е доста дребна, което го прави безмислен. Ако е студена зимата и са изпразнени хранилищата ви подсигурявам, че таванът ще бъде прегазен като танк селска къща, настоя той.

Всяка една глоба води след себе си контрасанкция, т.е. метод да заобиколиш ембаргото. Не е толкоз елементарно да наложиш наказания, както ние си мислим, продължи Кадиев.

Тези артикули, които се създават като странични при направата на дизел и бензин, които Нефтохим няма къде да съхранява, ги изнася за трети страни. Ако се забрани износа на тези артикули след 20 дни би трябвало да се спре работа, тъй като отпадните артикули няма къде да се съхраняват, сподели още Георги Кадиев. Вторият проблем е с дизела. Дизел няма от къде да намерим, в случай че " Лукойл " не работи, акцентира специалистът.

Георги Кадиев настоя, че импортираният предплатен налог от " Лукойл " на стойност 90 млн. лева е в сметка, от която не се желае позволение от Народното събрание, с цел да бъдат изразходвани средствата.

Той съобщи, че решенията, свързани с дерогацията за съветски нефтени артикули, спомагателното облагане на рафинерията, признато на първо четене в Народното събрание след предложение на ГЕРБ-СДС могат да доведат до прекъсване на работата на рафинерията край Бургас.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР