Оказа се, че ние сме много зависими един от друг.

...
Оказа се, че ние сме много зависими един от друг.
Коментари Харесай

Теодора Димова: Като че ли през пандемията разбрахме, че сме смъртни

" Оказа се, че ние сме доста подвластни един от различен. Разчитаме повече на другите, в сравнение с самите себе си. Затова невнимателното и безхаберно отношение е доста разгневяващо ", сподели пред БНР писателката Теодора Димова.
По думите ѝ сякаш преди малко, през пандемията разбрахме, че сме смъртни: " Тревожността е нужна, доколкото тя ни прави по-разсъдливи и по-внимателни един към различен. от тази рецесия. От друга страна са лекарите и сестрите - виждаме какъв брой огромна е заболеваемостта измежду тях - и да не вземаме защитни ограничения значи подигравка с тези хора, които непрекъснато лекуват и не вършат разлика сред положителни и неприятни - те лекуват всички ни ".
 „ Поразените ” от Теодора Димова с Награда „ Перото “ 2020 „ Поразените ” от Теодора Димова с Награда „ Перото “ 2020
„ Поразените ” от Теодора Димова e притежател на Награда „ Перото “ 2020 в категория „ Проза “. Знаковият ро...
В предаването " Нещо повече " Теодора Димова разяснява, че романът ѝ " Поразените " се е оказал доста настоящ за времето на пандемията: " Сценичната версия на романа е на Стоян Радев и на Варненския трагичен спектакъл. Премиерата беше при започване на октомври и аз съм извънредно щастлива от това зрелище, тъй като то е доста правилно на духа на романа и е доста аскетично в театралните изразни средства, което за мен постоянно е един огромен плюс за театъра ".
Писателката изрече мнение, че въпросът за извращенията, случвали се по време на, се потулва или видоизменя посредством исторически операции.
" При срещите ми с доста хора, около романа и театралната режисура, разбрах, че това е рана, която е проникнала все по-дълбоко, и всеки има потребност да приказва. Не, с цел да търси възмездие, а за изчистване на тези неясноти в предишното, тъй като те се реалокират и нашето бъдеще ".
По думите ѝ интервалът преди 1989-а година се обгръща в мъгла, а по-късно мъглата е напът да стане розова и да се напои в носталгия.
 Теодора Димова: Управлява ни втора дълбока страна Теодора Димова: Управлява ни втора дълбока страна
Сблъскват се две неща на тези митинги – достоверният яд и неговият двойник. „ Разбирам, че хората имат съображение за проте...
Писателката показа, че работи интензивно по нов план, обвързван с митингите по време на пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР