Оказа се, че нейни фенове са зам. кметът Димитър Недев

...
Оказа се, че нейни фенове са зам. кметът Димитър Недев
Коментари Харесай

Мария Лалева и нейният архангелски пасианс събраха стотици русенци в библиотеката

Оказа се, че нейни почитатели са зам. кметът Димитър Недев и началникът на отдел „ Образование, спорт и младежи действия “ в Община Русе Таня Тодорова. Заедно с повече от 160 русенци на всякаква възраст те пристигнаха много преди началото на срещата, с цел да видят от близко, да послушат, да поговорят и да се снимат с обичаната си писателка.

И тя не разочарова никого. Хубава жена, с необятна усмивка и походка на човек с достолепие и темперамент, Мария извърши пространството с харизмата си и подвигна на крайници публиката. Да показа „ Пасиансът на Архангелите “ й спомага ръководителят на Съюза на българските писатели в Русе Мануела Симеонова. Двете отвориха вратата към най-потайните кътчета на креативното ентусиазъм, прозренията на духовното израстване, съжителството със страховете човешки и силата на любовта, която е в основата на всичко – цялата „ строителна примес “, построила поезията и прозата на Мария Лалева.

 Оная магическа прашинка, която авторката вгражда в откровенията си с читателя и която изяснява притегателната мощ на нейното творчество.

„ Не е наложително някой да те обича, с цел да обичаш себе си! “ отговори Мария на въпрос от публиката. И още „ Не се опасявайте от страховете, те са най-хубавите учители. Вслушвайки се и борейки се с тях, ставаме по-добри хора! “. „ Предателствата и разочарованията от най-близките хора слагат всеки от нас пред избор – кого да послушаме и последваме – ангела или дявола. Ако сме обзети от възприятие за възмездие и завист, значи сме тръгнали след дявола, към саморазрушението. Чрез смирението и прошката побеждава любовта, която е в основата на всичко, побеждаващата мощ на светлината! А това е нашият ангел! “ Толкова за прозренията на Мария! Те са втъкани и в новия й разказ „ Пасиансът на архангелите “, въодушевен от същинската история на жена, която гледа на карти и има своя лична „ архангелска вяра “ за света, индивида и Вселената. Авторката показа, че съвсем всички герои в книгата имат действителни прототипи. Сюжетът е построен върху същински истории и действителни обстоятелства и събития. Любовта, прошката, спасението, израстването, смяната, истината за индивида и вселенските сили са главните въпроси, сложени на пътя на героите. Вървейки по личните си пътища, героите доближават до вътрешни прозрения и избори, до преосмисляне на връзките сред хората и връзката на индивида с Бога и силите на Вселената.

В края на срещата Мария Лалева дълго дава подписи, обърна внимание на всеки собствен четец, поговори и се снима с него.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР