Оказа се, че европейките електромобили могат да се зареждат безплатно

...
Оказа се, че европейките електромобили могат да се зареждат безплатно
Коментари Харесай

Tesla станции зареждат безплатно и други електромобили


Оказа се, че европейките електрически автомобили могат да се зареждат гратис на Tesla станции
(снимка: CC0 Public Domain)

Недостатък в софтуера на инфраструктурата на Tesla разрешава и други електрически автомобили в Европа да бъдат зареждани гратис на фирмените станции Supercharger V3, оповестяват профилирани издания.

За зареждане на Tesla се употребява специфична софтуерна функционалност „ добре пристигнали ”, която задейства процеса и е обвързвана с акаунта на притежателя на автомобила. Но се оказва, че гратис зареждане може да се извърши и без акаунт на Tesla.

Станциите Supercharger V3 имат конектор CCS, с какъвто са оборудвани електрическите коли в европейските страни. Според обява в Electrek, „ дупка ” в софтуерната система на Tesla разрешава гратис зареждане на следните електрически коли (и евентуално други, които към момента не са тествани):

Очевидно тази специфичност на станциите Supercharger V3 е тъкмо софтуерен бъг, който скоро ще бъде отхвърлен от компанията. Но има догатки, че по този метод Tesla желае да насочи вниманието на автомобилните производители към опцията за шерване на своята мрежа от зарядни станции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР