Окървавен мъж с нож в ръка нападна хора в центъра

Окървавен мъж с нож в ръка нападна хора в центъра ...

Трима смелчаци размазали като насекомо джихадиста, заклал жена в Сидни СНИМКИ.

Окървавен мъж с нож в ръка нападна хора в центъра на Сидни и наръга няколко души. Както БЛИЦ писа той е убил крещейки "Аллах акбар" 21-годишна жена, а други двама бяха ранени. Няколко смели граждани са успели да го обезвредят с помощта на щайги за мляко.  

Младежът е 21-годишният жител на Сидни Мерт Ней. За него се знае, че отдавна страда от психическо заболяване. Засега няма данни за връзки с терористични организации.  Жертвата му е жена, намерена в апартамент в близост до мястото на екшъна. Тя била с прерязано гърло. 

Лит Кътбърт, Пол и Люк О'Шонеси, всички от Манчестър са героите, които са успели да обезвредят мъжа. Тримата са работели в района на престъплението. По време на обедната им почивка те чуват данданията и виждат нападателя. Тогава се втурват да го преследват.

"Погледнахме и го видяхме отгоре на кола, как държи нож и всички ние просто реагирахме", разказват смелчаците.
Пол, бивш футболист на ФК "Бери", играл за отбора 70 пъти между 1998 и 2004 г., каза, че "инстинктът" му проговорил, когато видял нападението.

"Ние просто се опитахме да го стигнем възможно най-бързо. Не мислихме, просто реагирахме наистина, беше сюрреалистично, много, много сюрреалистично", разказват те.


Пол О`Шонеси

„Всички го гонехме заедно, но Люк беше този, който е истинският герой. Той го преследваше най-много и успя да го хване."

В момента Ней е в ареста. От полицията похвалиха за смелостта мъжете, които са го арестували. 

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg