Ожесточеният конфликт между Израел и Иран отдавна е ограничен до

...
Ожесточеният конфликт между Израел и Иран отдавна е ограничен до
Коментари Харесай

Тайната война между Израел и Иран избухна в полезрението. Какво следва?

Ожесточеният спор сред Израел и Иран от дълго време е стеснен до сферата на секрети убийства, дръзки хакерски атаки, нуклеарен бойкот и война посредством прокси. Но тази значително скрита битка избухна в цялостна видимост през уикенда с ответните удари на Техеран с дронове и ракети.

Безпрецедентната директна офанзива на Ислямската република против еврейската страна, която последва смъртоносния удар на Израел против консулската постройка на Иран в Сирия, накара Съединените щати и техните съдружници да се борят да избегнат по-широк спор, до момента в който светът чака да види какво следва.

Военният кабинет на израелския министър председател Бенямин Нетаняху се събра в понеделник, с цел да реши опциите си. Западните водачи приканиха за въздържаност, като президентът Джо Байдън предизвести израелския си сътрудник да не нанася нови удари против Иран и даде да се разбере, че Вашингтон няма да се причисли към такава контраофанзива. (Говорейки след съвещанието на кабинета по войната, израелски с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР