Ожесточеният антициклон, наречен на името на Цербер дори не е

...
Ожесточеният антициклон, наречен на името на Цербер дори не е
Коментари Харесай

Италия се бори с температури над 40 градуса по Целзий

Ожесточеният антициклон, наименуван на името на Цербер даже не е завършил, а италианците са предизвестени, че се задава още по-силен антициклон, наименуван Каронте или Харон, който в гръцката митология е лодкаря на мъртвите, заяви „ Гардиън “.


През уикенда температурите в Италия доближиха 38 градуса, а от понеделник Каронте ще обхване страната, като в централните и южните региони температурите ще надвишават 40 градуса, а на островите Сицилия и Сардиния е допустимо се доближи оптималната температура от 48 градуса.

Италианците са привикнали с горещите лета. Но не и толкоз горещи, още повече че следващите горещини настъпиха ненадейно и последваха пролетта и началото на лятото, белязани от стихии, наводнения и температури под междинните.

Масимо Борджия, който държи павилион за вестници на площад " Виторио Емануеле II " в римския квартал Ескилино, е заставен да продава вестници отвън павилиона, защото вътре е прекомерно горещо.


" Никога не съм преживявал толкоз мощна горещина - това не е обикновено ", споделя той. " През юни имаше проливни дъждове и внезапно стана 40 градуса. Сега споделят, че през идната седмица ще бъде още по-лошо ".


Кевин Козентино, който работи в близкия бар " Гетсби ", известен измежду жителите и туристите, сподели: " В момента е доста горещо: " Това е извънредно. Освен че клиентите са нервни, е мъчно да се работи. "

" Гетсби " се намира под портика, обграждащ площада, пред входа на метростанцията, и има ъгъл за сядане, който излиза на улицата.

Въздухът е задушен, макар че портикът защищава от слънцето. " Понякога от метрото се носи лек бриз ", споделя Косентино, който стартира промяната си в 16:00 и завършва в среднощ. " Наистина ми е мъчно да заспя ", прибавя той. " Тогава към този момент съм изтощен, когато стартирам работа. Не е елементарно да се работи при тези условия. "

Температурите в Сицилия и Сардиния тази седмица може да се приближат до европейския връх, подложен на 11 август 2021 година, когато във Флоридия, град в сицилианската провинция Сиракуза, е записана висока температура от 48,8 С.

Изследванията демонстрират, че през предишното лято е имало 61 672 смъртни случая, свързани с горещините, което е най-горещото, записано в миналото в Европа. Най-висока е била смъртността в Италия, Гърция, Испания и Португалия. Миналата седмица в Милано пътнически служащ умря от топлинно заболяване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР