Ожесточените дебати и поведението на президента от днес показват, че

...
Ожесточените дебати и поведението на президента от днес показват, че
Коментари Харесай

`Милен Любенов: Ако този ВСС започне процедура за нов главен прокурор, това ще взриви управлението

„ Ожесточените диспути и държанието на президента от през днешния ден демонстрират, че новото държавно управление няма да има ден приемливост и ще има гневна съпротива . Войната в Украйна промени фрапантно и средата за сигурност, и вътрешната политика, в това число и в структурите на политическото задкулисие, проведената престъпност и корупционните механизми “.  

Това сподели пред БНР политологът доцент Милен Любенов. 

И добави, че в държавното управление ще има доста вътрешни провокации , по тази причина е сложна прогнозата за неговата работа поради многото незнайни. 

„ В един миг можем да изпаднем в обстановка на вътрешно напрежение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предвид на развиване на процесите в прокуратурата. Ключово ще бъде дали ще има опит този Висш правосъден съвет да стартира процедура по желание на нов основен прокурор . Ако това се случи, това ще взриви ръководството “. 

Според него държанието на Румен Радев ще сплотява обединението и ще има мобилизиращ резултат, а това на Движение за права и свободи той дефинира като предстоящо – „ те ще се опитат да бъдат в ролята на този фактор, който ще дава гаранции за конституционно болшинство „. 

В предаването „ Нещо повече “ доцент Любенов акцентира, че  не чака скорошни триумфи, които да стабилизират държавното управление в границите на три-четири месеца

По думите на политолога  президентът има дълготрайни политически упоритости

Той разясни, че „ Възраждане “ не могат да порастват електорално с извънредно гневна изразителност , тъй като научно е потвърдено – радикалните партии получават електорален приръст, когато са по-умерени, а експанзията отблъсква хората. 

Българска социалистическа партия вижда късмет. Оставайки като съпротива, партията може да преживее възстановителен развой и да притегли част от изгубените гласоподаватели. Това могат да създадат с умерена политика “. 

Интервюто на Людмила Железова с доцент Милен Любенов в предаването “Нещо повече “ можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР