Ожесточените боеве продължават в Източна Украйна. Натискът на руските сили

...
Ожесточените боеве продължават в Източна Украйна. Натискът на руските сили
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Водят се ожесточени боеве за Донецка област

Ожесточените боеве не престават в Източна Украйна. Натискът на съветските сили се ускорява с натоварен обстрел в северната част на Донецка област и най-много против град Славянск.
Руските сили бомбардират няколко украински обитаеми места с тежко въоръжение, с цел да разрешат на сухопътните сили да напреднат на юг в района и да се приближат до Славянск. Руски ракетен удар е разрушил университет в североизточния украински град Харков, заяви президентът Володимир Зеленски.
На този декор се ускоряват опасенията на Запада за задълбочаване на газовата рецесия. Канцлерът Олаф Шолц упрекна Русия, че употребява енергийните доставки като оръжие. „ Германия зависеше от съветските енергийни доставки прекомерно дълго и прекомерно едностранно. Днес би трябвало да осъзнаем, че Русия употребява силата като оръжие. Никой не има вяра, че Русия понижава доставките на газ единствено по механически аргументи. Ето за какво в този момент е значимо да понижим зависимостта от съветския импорт на сила допустимо най-бързо, без да застрашаваме нашата енергийна сигурност”, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР