Ожесточените боеве между руските и украинските сили продължават ден и

...
Ожесточените боеве между руските и украинските сили продължават ден и
Коментари Харесай

Тежки боеве и разрушения в битката за Бахмут

Ожесточените боеве сред съветските и украинските сили не престават денонощно в региона на Бахмут. Ръководителят на съветската наемническа група " Вагнер " Евгений Пригожин твърди, че силите му управляват над 80% от разрушения източен украински град. Въпреки че множеството поданици към този момент са евакуирани от града, тези, които са останали, не престават да се мъчат да живеят във военна зона.

 
Не ми пука, пенсионер съм. Просто желая да изживея умерено последните си години. Далеч съм от политиката и в никакъв случай не съм се интересувал от нея. И в този момент не мога да виждам вести, тв приемникът и радиото не работят.
Олег, пенсионер

Във вечерното си послание президентът Володимир Зеленски съобщи, че войната е достигнала сериозен стадий. Според него е жизненоважно да не се губи от взор пътят на Украйна към успеха.

 
Сега се намираме на подобен стадий от войната, когато е значимо обществото и сътрудниците ни да не губят визия за пътя, който би трябвало да преодолеят. Точно този път. Пътят, който ни следва. В съпоставяне с предходната година в този момент на доста места е по-спокойно. Но това не значи, че войната може да се пренебрегне или да не се концентрира толкоз върху подпомагането на страната.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинския министър-председател Денис Шмихал е в Канада, където министър председателят Джъстин Трюдо разгласи нов кръг от военна помощ за Украйна. Двете страни подписаха съглашение за рационализация на търговията. Канада е следващият съдружник, който изпраща военна помощ на Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР