Ожесточени сражения между руската и украинската армия в няколко точки

...
Ожесточени сражения между руската и украинската армия в няколко точки
Коментари Харесай

BBC и Mediazona: 40 000 руски войници са загинали от началото на войната

Ожесточени сражения сред съветската и украинската войска в няколко точки по фронтовата линия. Киев оповестява за забележителен триумф в източния град Авдеевка, както и за сполучливо отблъсната съветска офанзива с дронове против 12 града.
Прочетете още
Близо две години след началото на войната в Украйна, Русия продължава да не разгласява информация за броя на починалите си бойци. Според без значение изследване обаче те са два пъти повече, в сравнение с предходната година.

40 000 починали бойци - толкоз са жертвите от съветска страна, съгласно изследване на BBC и самостоятелния уеб страница Mediazona.

За последно Москва разгласява данни за загубите си през септември 2022г.

Изчислява се, че тази година, когато стартира украинското контранастъпление, убитите съветски бойци са два пъти повече от миналата. Променен е и профилът на средностатистическия съветски боец - в случай че в начало на войната той е бил към 21-годишен професионален военнослужещ, то в този момент е 34-годишен пандизчия, освободен с цел да се бори.

От следващата година повиквателните за армията към този момент ще се връчват онлайн, а наборниците няма да имат право да напущат Русия преди да се явявт на работа. Преди седмица съветският президент Путин съобщи, че все още няма потребност от нова готовност.

Украинският президент Зеленски подреди да бъдат мобилизирани в допълнение сред 450 и 500 хиляди души. Военният министър насочи апел към украинците в чужбина, да се върнат и да се борят.

" Нямаме задоволително хора в армията и това е видно на фронта. Да си мобилизиран не значи, че безусловно ще те изпратят да се сражаваш. Означава да бъдеш подготвен и да придобиеш визия по какъв начин действа армията. Повечето хора се опасяват, тъй като не са осведомени и мислят, че в случай че станат част от армията, незабавно ще бъдат убити ", споделя Олександър, военнослужещ.

" Хората започнаха да губят мотивация. Ако бъдат принудени да се бият, това няма да се отрази добре на резултата, който армията ще реализира ", счита Рафаел, скултор.

След като по-рано през днешния ден беше обявено, че военният министър Рустем Умеров обмисля готовност и на украинците зад граница, а самият той разяснява, че се разисква какво да бъде подхванато против тези, които откажат да се явят на работа, следобед представител на министерството съобщи, че все още сходна мярка не е на дневен ред, написа Българска национална телевизия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР