Ожесточена битка за лидерското място в ДСБ се очаква утре,

...
Ожесточена битка за лидерското място в ДСБ се очаква утре,
Коментари Харесай

Тъмносини пред Lupa.bg: Утре Цецка може да изненада фатално ген. Атанасов

Ожесточена борба за лидерското място в ДСБ се чака на следващия ден, когато партията на Иван Костов ще организира отчетно-изборното си Национално заседание в НДК.

Един против различен ще се изправят досегашният ръководител Атанас Атанасов и неговата заместничка Цецка Бачкова, която преди седмица разгласи, че ще се бори за пост №1 в партията. Очаква се гласуването да бъде скрито.

Самата Бачкова е „ сърбала попарата” на генерала, откакто той я изхвърли от софийските листи и с това провокира бурното неодобрение на почитателите й в партията.

„ Генералът на следващия ден може да се окаже много сюрпризиран, в случай че не и съдбовно сюрпризиран.”, разяснява човек от тъмносините редици, с което загатна, че не е изключено младата и доста известна измежду тъмносините немска възпитаничка да е новият водач на ДСБ.



Въпреки това, по-вероятната прогноза е, че ген. Атанасов, врял и кипял във всевъзможни комплицирани политически борби и трагични обстановки, ще бъде избран отново за ръководител на тъмносинята партия.

Активисти обаче подмятат, че генералът си е опекъл нещата, като е зарибил по подобаващи способи делегати, които ще участват на следващия ден в зала 3 на НДК.

„ Тези, които не могат да бъдат купени, ще гласоподават за Цецка Бачкова”, упорстват костовисти.

Мнозинството в партията въпреки всичко счита, че дамата, решила да изправя ДСБ на крайници и да върне много изпарилия се престиж на костовистите, евентуално ще събере доста, само че незадоволително гласове.

Още преди 10-ина дни, тъмносини бунтари се оплакаха, че за делегати се утвърждават най-вече хора, правилни на ген. Атанасов, а различните се отхвърлят, макар че са се кандидатирали. За това сигнализира и Владимир Великов от партията, който бе отритнат като пратеник на събранието на структурата в „ Красно село”.

Много тъмносини се оказаха прекомерно разочаровани, откакто някогашният водач на партията и в този момент евродепутат – Радан Кънев изясни, че не желае да се кандидатира още веднъж за ръководител, тъй като не желае да внася разединение в редиците на партията. Със същия мотив, от борбата се отхвърли първата, дала поръчка за надпреварата - Елена Спасова – началник на ДСБ-Лозенец.

Вчера, тъмносинята дама написа многозначително: " Политиката, като футбола, е отборна игра. " - лайтмотив на нашите " демократи ". Играчи, които не съблюдават режим, липсват на подготовка, не вземат участие в квалификациите. Когато тимът създаде дузпа, упорстват да влязат като запаса, с цел да я вкарат те.

Понякога клубът въпреки всичко печели шампионата в Трета дивизия и тогава те първи изпълзяват да се снимат с купата, да дават изявленията и да желаят награди
В горната дивизия обаче шансът не е задоволителен. След един сезон отново сме в Трета, а множеството читави играчи или биват трансферирани или приключват кариерата си.

Нашите тарикати обаче са си все тук и се бият в гърдите със своята преданост (не знаехте, че преданост идва от тлъстина, нали?). Всъщност стоят тъй като никой различен не ги желае и никой различен не би ги търпял. "

Така или другояче – за Бачкова ще гласоподават всички, които желаят смяна в партията, които не утвърждават настоящия курс и разчитат, че мощен водач би трябвало да работи доста настойчиво, с цел да върне партията към същността й –Демократи за мощна България. Въпреки положителната заварка сред ген. Атанасов и Христо Иванов, тъмносините считат, че е необходим водач с повече самочувствие и самостоятелни позиции в името на по-стабилния и явен имидж на ДСБ, с цел да я върне на достойното място, което заслужава.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР