Ожесточават се протестите в Израел срещу планираната съдебна реформа на

...
Ожесточават се протестите в Израел срещу планираната съдебна реформа на
Коментари Харесай

Нетаняху не отстъпва за съдебната реформа, хиляди недоволстват

Ожесточават се митингите в Израел против плануваната правосъдна промяна на премиера Бенямин Нетаняху. Повод за ново неодобрение беше отводът на министър-председателя да одобри нова версия на текста, препоръчана от президента на страната Ицхаг Херцог.

„ Единственият коректив на определеното държавно управление е правосъдната власт и по особено Върховния съд. От доста години се твърди, че съдът има прекомерно доста пълномощия. Някои желаеха промяна и това можеше да се разиска. Но това, което прави новото държавно управление е да се опита да даде безспорни права на изпълнителната власт “, споделя една от протестиращите.

За трети следващ ден стачкуващите блокират съществени пътища в Тел Авив.

„ Протестирам против разрушаването на демокрацията, от това да се взима власт от съдилищата и да се дава на министерския съвет, който има съвсем неограничени права “, споделя един от стачкуващите.

Междувременно, организация Ройтерс написа, че министър председателят Бенямин Нетаняху към този момент 11 седмици чака да бъде поканен на аудиенция в Съединени американски щати. По традиция след встъпване в служба израелските водачи отиват скоро на посещаване в Белия дом, само че за първи път на Нетаняху му се постанова да чака толкоз дълго.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР