ОИЦ- Русе продължава дейността си и през следващите 2 години,

...
ОИЦ- Русе продължава дейността си и през следващите 2 години,
Коментари Харесай

ОИЦ – Русе продължава дейността си и следващите 2 години

ОИЦ- Русе продължава активността си и през идващите 2 години, откакто бе подписан новият контракт № BG05SFOP001-4.007-0008-C01 сред Община Русе и управителния орган  на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “.

Това разгласи на конференция ръководителят на плана „ Eфективно действие на Областен информативен център – Русе 2022-2023 ” Димитър Генков.

Както и до момента, центърът ще продължи да разпространява политиките на Европейски Съюз, Споразумението за партньорство, ръководството и осъществяването на Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ).

„ Фокусът още веднъж ще е ориентиран към другите бенефициенти, а задачата е те да бъдат добре осведомени за опциите за кандидатстване по стратегиите, съфинансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове, за отворените процедури и изискванията, на които те и плановете им би трябвало да дават отговор “, разясни Димитър Генков.

Кандидатите и бенефициентите ще могат да разчитат на помощта на ОИЦ и при работа с платформата “Информационна система за ръководство и наблюдаване 2020 ”, посредством която се подават и регистрират плановите оферти. Центърът ще приготвя и популяризира рекламно-информационни материали, ще сортира и разпространява положителни практики.

„ Нов миг в нашата активност през идващите години е присъединяване ни в експертния състав към Регионалните препоръки за развиване и по-точно в звената за медиация и обществени съвещания по отношение на използване на интегрирания териториален метод. Целта е понижаване на районните несъответствия през програмния интервал 2021 – 2027 година посредством осъществяване на интегрирани териториални вложения, които ще стъпват на локалните потребности и капацитети “, разясни специалистът Габриела Стефанова.

Общата стойност на плана е 339 997,28 лв., като безвъзмездната помощ е 100 %. 85 % от нея се обезпечава от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд, а 15% – от националния бюджет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР