ОИК е спряла работата за три часа, уведомени са прокуратурата

...
ОИК е спряла работата за три часа, уведомени са прокуратурата
Коментари Харесай

Кандидати нахлуха в ОИК - Петрич: Ще ви висим на главите, защото ви нямаме доверие

ОИК е спряла работата за три часа, известени са прокуратурата и ЦИК
Представители на политически партии и претенденти за кметове и общински съветници в Петрич са нахлули нощес в помещението на Общинската изборна комисия и залата за приемане на изборните резултати. Наложило се намесата на полицията, а със свое решение ОИК е спряла работата за три часа, предава БНР.  

Около 21.30 минути покровители, наблюдаващи и участници в изборите за локална власт нахлуват в помещението, където заседава Общинската изборна комисия и упорствали да останат там, тъй като нямали доверие в работата й и се съмнявали в операция на вота. Председателят на комисията Борислав Коконов разказа обстановката като неприемлива: 

" Представители на партии, претенденти за кметове и общински съветници нахълтаха и започнаха да снимат и да нагрубяват членовете на ОИК. И нещата, които се говореха, че нямат доверие на цялата комисия. Точният израз беше: " Ще ви висим на главите, тъй като ви нямаме доверие ".

Тъй като се стигнало и до физическа неспособност работата по приемане на изборните бумаги да продължи, както и действителна заплаха да бъде компрометирана анонимността на вота при броенето на бюлетините, се наложило интервенция на полицията: 

" Оставихме полицията да управлява договарянията, защото ние не успяхме да се оправим с тях. Договорката беше с Министерство на вътрешните работи, в случай че видят, те да извадят телефон, защото имаше и такива случаи, да ни снимат нас, което нямат право, да бъдат отстранявани неотложно. От няколко пратии бяха представителите, които сътвориха тази обстановка ".

 Едва към 1.30 часа след среднощ процесът по приемане и обработка на изборните протоколи в Петрич е била обновена, а за случая е известена ЦИК и прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР