Охраняваме границата на местата, от които е най-вероятно рецидивисти да

...
Охраняваме границата на местата, от които е най-вероятно рецидивисти да
Коментари Харесай

Валентин Радев: Охраняваме границата там, където избягалите затворници могат да напуснат страната

Охраняваме границата на местата, от които е най-вероятно рецидивисти да изоставен страната. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в Народното събрание. Депутатите изслушват министрите на вътрешните работи и правораздаването по случая.

Радев уточни още, че се разпитват близки и познати на бегълците – Владимир Пелов Стефанов и Радослав Колев – които може да имат информация или да са съпричастни към бягството им.

Той разкри, че е имало оперативна информация от предишното лято за бягството на Владимир Стефанов и са подхванати нужните ограничения. „ Направени са и са взети нужните ограничения по това, само че за жал се случи по този начин, че той в този момент е избягал от пандиза “, сподели Радев. Той посочи, че сега работи щаб към Столична дирекция на вътрешните работи към основен комисар Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция “Национална полиция”.

В щаба по издирването са включени най-хубавите с тази област, увери вътрешният министър.

“Безспорно в тази ситуация става дума за човешки неточности. Става дума и за техническо недокомплектоване на системите за сигурност, които действат”, коментира на собствен ред министърът на правораздаването Цецка Цачева . По думите й тезата, че бягството на двамата пандизчии се дължи на човешки неточности се удостоверява и от обстоятелството, че те са били въоръжени с огнестрелно и хладно оръжие, което е вкарано в пандиза.

„ Има безапелационна заповед, която дефинира кои са позволените за внасяне в местата за отнемане от независимост движимости. Контрол се реализира всекидневен от дежурните, които са на промяна и ревизират тези движимости. Самият факт, че се реализира въоръжено бягство, открито по безапелационен метод досега – единият с нож, а другият с револвер, значи, че тези движимости са импортирани в Софийския затвор ”, акцентира Цачева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР