Охранителната компания Делта гард ЕООД е завела дело срещу заповедта

...
Охранителната компания Делта гард ЕООД е завела дело срещу заповедта
Коментари Харесай

Делта гард съди МВР за отнетия си лиценз

Охранителната компания " Делта гард " ЕООД е завела дело против заповедта на шефа на националната полиция, с която през ноември бе лишен лиценза ѝ за осъществяване на частна охранителна активност. Това демонстрира инспекция на " Сега " в правосъдните регистри. Оспорването на заповедта стопира осъществяването ѝ, т.е. до момента в който съдът не се произнесе, " Делта гард " има право да работи.

Процедурата по лишаване на лиценза бе открита през октомври на основанието, че притежател, съучастник или шеф в сдружението е привлечено като обвинен за съзнателно закононарушение от общ темперамент. Доскоро Димитър Спасов и Марин Русев притежаваха по 50% от компанията. От 29 октомври обаче сдружението е еднолична благосъстоятелност на Марин Русев. По-късно се разбра, че Спасов е бил упрекнат в Бургас за безчинство, осъществено със мощ или опасност.

Административният съд в София към този момент е насрочил делото за лиценза за февруари следващата година. Дотогава Агенцията по вписванията и Районната прокуратура в Бургас би трябвало да пратят информации в съда. От първата институция магистратите са изискали публична информация, от която да е видно на коя дата Спасов е вписан в Търговския указател, а по-късно и премахнат като съучастник във компанията.

От прокуратурата в Бургас е изискана публична информация за това с кое разпореждане и от коя дата на Спасов е повдигнато обвиняване, по кое време му е предявено и на каква фаза е преписката. " По преценка на наблюдаващия прокурор на съда да се изпрати и копие от постановлението/или най-малко първа и последна страница, с видна дата на предявяването му на лицето ", написа още в определението си арбитър Миглена Николова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР