Охранителната фирма Делта гард вече е с отнет лиценз. Това

...
Охранителната фирма Делта гард вече е с отнет лиценз. Това
Коментари Харесай

"Делта гард" вече е с отнет лиценз

Охранителната компания " Делта гард " към този момент е с лишен лиценз. Това е станало предходната седмица с решение на шефа на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) Станимир Станев, заяви базирайки се на информация от Министерство на вътрешните работи. От компанията настояват, че апелират акта пред съда и това стопира неговото осъществяване

На 27 -ми октомври на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи беше оповестено, съгласно което е почнала процедура по отнемането на лиценза на охранителната компания. А съображение за това е фактът, че един от съдружниците е притеглен като обвинен и не е извършил задължението си да напусна сдружението в период от 30 дни.

От Министерство на вътрешните работи не прецизираха кой съдружик и в какво е упрекнат. " Делта гард " е благосъстоятелност на Димитър Спасов, прочут с прякора Митко Каратиста, и Марин Русев. От документите в Търговския указател се схваща, че от 19 октомври Димитър Спасов се пробва да излезе от компанията, като е подал заявление за прекачване на каузи си на Марин Русев. Това е и датата, на която Министерство на вътрешните работи е почнала процедурата по отнемането на лиценза

" Свободна Европа " се базира на неофициална информация, съгласно която през май 2019 година Спасов е бил упрекнат в Бургас за безчинство, осъществено със мощ или опасност. Официална информация по случая от прокуратурата няма.

От охранителата компания разгласиха в профила си във фейсбук, че са обжалвали решението на Станев пред съда и до произнасянето ще продължат да упражняват активността си.

Името на " Делта гард " беше посочена от Илия Златанов в следствието на Антикорупционния фонд за " Осемте джуджета ". Там той описа, че охранители на тази компания са го следвали непрекъснато и са охранявали бизнеса му. Малко по-късно стана известно, че те не позволяват никой до заводите на " Изамет " в Дупница. В края на август 2020 година, те го освободиха. Фирмата беше упомената и от обвинения предприемач Васил Божков, който се намира отвън страната, съгласно който г са били измежду провокаторите на антиправителствените митинги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР