Охранител в сливенска банка е заплашен от 6-годишна присъда лишаване

...
Охранител в сливенска банка е заплашен от 6-годишна присъда лишаване
Коментари Харесай

Охранител в сливенска банка счупи ръката на онкоболен мъж

Охранител в сливенска банка е застрашен от 6-годишна присъда отнемане от независимост, откакто счупи ръката на онкоболен мъж, тъй като опитал да влезе в офиса с здравна маска, заяви bTV.

57-годишният Валентин Димитров трябвало да заплати такса от 4 лева в клон на банка, който се намира в центъра на града под Сините камъни. Той носел здравна маска, тъй като по негови думи е тежко болен и тя го пази от инфекции. Това пояснение обаче не било правдоподобно за охранителя, който първо го избутал на открито, а по-късно му извил ръцете, с цел да му постави белезници. " Заграждат външната врата и аз оставам на открито. Казвам: Хора, имам работа. Трябва да си свърша работата в банката, тъй като ми следва лекуване. Може би една година няма да мога да излизам от стая. Единият от гардовете пристигна при мен, изправи се, както вършат боксьорите преди мач - нос до нос, лице в лице, и в този миг чувствам гадна болежка на счупена ръка, тъй като той ми хваща ръката и я извива ", споделя Димитров.

Пострадалият лежал на земята, до момента в който не пристигнала колата за спешна помощ, свидетелстват очевидци. Другият охранител на банката обаче оправдава сътрудника си. " Господинът не залитна. Просто сподели: " ръката ми " и легна. Той се отпусна самичък - това видях аз ", безапелационен е гардът. От банката декларират, че не носят отговорност за случилото се, само че ще окажат поддръжка на потърпевшия и неговото семейство.

Служителят на охранителната компания е уволнен. След случая е бил арестуван за 24 часа, след което е освободен. Образувано е досъдебно произвеждане за междинна телесна щета, като законът планува до 6 години затвор при доказване на виновността.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР