Охранител до всеки доктор няма как да стане. Искаме поне

...
Охранител до всеки доктор няма как да стане. Искаме поне
Коментари Харесай

За бързо възмездие за нападателите на медици настоя Бойко Пенков

" Охранител до всеки лекар няма по какъв начин да стане . Искаме най-малко да има бързо отмъщение за тези хора, които си разрешават такава експанзия . На това държа извънредно доста - бързо отмъщение ".
 Биячът над доктор в Обновена
Биячът над доктор в " Св. Анна " желал да пуши в болничното заведение

Нападателят е арестуван, откакто се е върнал в болничното заведение

Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков, отговаряйки на въпрос дали има съществено решение след следващия случай на експанзия против медици.

Преди няколко дни пациент вилня в столичната болница " Св. Анна ". В тази връзка пациентските организации " Заедно с теб " приканиха пациентите да не влизат в разпра с лекари.

Това безсрамие, вие представяте ли си, колежката е 40 кг с мокра престилка, отива да избавя човек, през това време някакъв...ще се изпусна, ще кажа някоя грозна дума, се нахвърля и стартира да и поставя белезници и да я души. Това е ненормална история , изрази Пенков възмущението си.
 Пациент вилня в столичната болница Обновена
Пациент вилня в столичната болница " Св. Анна "

Удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри

Той означи, че имат контракт с прокуратурата за бързо разрешаване на такива случаи.

Просто това би трябвало да се пресече...шокът на колежката не може да бъде преодолян, сподели още заместник-министърът на опазването на здравето.

Пенков беше посетител на интернационален ендоваскуларен конгрес с хазаин проф. Иво Петров, водещ инвазен кардиолог и ангиолог.
 Снимка 455268
Източник:

От своя страна Иво Петров съобщи, че би трябвало да има наказване за експанзията , в това число и за експанзията по отношение на доктор.
 Ананиев дава на основния прокурор насилието над доктор в
Ананиев дава на основния прокурор насилието над доктор в " Св. Анна "

Не мога да схвана какви са тези хора, чуди се министърът

" За страдание, постоянно сме очевидци на такива произшествия като скорошния ", сподели Петров, разяснявайки нападението против медицински служащи в болница " Света Анна " в София.

Той акцентира, че в естествените страни сходни произшествия са редки , тъй като експанзията и против медици, и против служители на реда се санкционира извънредно строго. Петров е безапелационен, че обществото не би трябвало да бъде толератно към сходен жанр набези.

От началото на 2019 година случаите на експанзия по отношение на медици зачестиха и добиха необятен публичен отзив. През септември в Специализираната белодробна болница " Д-р Трейман " във Велико Търново бяха нападнати лекари и медицински сестри.

На 21 януари 35-годишна жена атакува здравна сестра от Горна Оряховица . По тази причина ден по-късно медиците от Спешната помощ в града заплашиха с групова оставка.

На 22 януари пък двама мъже и една жена нападнаха медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

Заради следващите случаи на проявена експанзия по отношение на медицински чиновници министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев сезира основния прокурор и настоя следствията да бъдат извършени по реда на бързото произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР