Охраната на заместник главния прокурор Борислав Сарафов е осигурена при

...
Охраната на заместник главния прокурор Борислав Сарафов е осигурена при
Коментари Харесай

Крум Зарков: Охраната на Борислав Сарафов е осигурена при условия на неотложност

Охраната на заместител основния прокурор Борислав Сарафов е обезпечена при условия на необходимост. Това съобщи в Народното събрание служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Надежда Йорданова, ПП-ДБ: " България е измежду първенците по разноски за финансиране на правосъдната власт всред страните членки на Съвета на Европа. България е на четвърто място по брой прокурори, по отношение на популацията на страната. Ние отделяме сериозен запас за финансиране на активността на прокуратурата. Вместо битка с престъпността в България има тягостно чувство за липса на правдивост. Вместо да има обвинителни актове, пред очите ни се развива долнокачествен сериал с детайли на трилър. Доколко дейно и транспарантно работи прокуратурата, до каква степен са ефикасни механизмите за надзор. Главна дирекция " Охрана " при министъра на правораздаването реализира защита на съдии, прокурори и следователи. Сарафов изиска обществено защита като съобщи, че се опасява за живота си. Станахме очевидци на догадка - заместител основен прокурор да желае защита, по отношение на основния прокурор. Осигурена ли му е защита? Видно в обществените протоколи през 2017 година е възложен парцел на основния прокурор в Боровец - тъй наречените Регентска къща. Министърът на правораздаването има взор. За какви потребности е предоставена тази постройка и какви са гаранциите за това, че се ръководят транспарантно. Миналата година разноските на почивната база на прокуратурата са повече от тези на съдиите ".

Крум Зарков, министър на правораздаването: " Има две хипотези за даване на защита: при условия на необходимост - това започнах откакто чух Борислав Сарафов. Аз бях известен и започнах това решение още вечерта на 15 май. Вчера имаше съвещание на съвета по отбрана, изслушаха Сарафов и взеха решение за типа защита. По естествения ред сигналът за опасност се получава от административния началник, само че в тази ситуация се усеща заплашен от административния началник. Ще уведомим Висш съдебен съвет. Той е под защитата на Главна дирекция " Охрана ". Срок избран няма.

Министърът на правораздаването няма отношение към парцелите, те са към Висш съдебен съвет. Това е решение на Висш съдебен съвет, какво се е случвало и по какъв начин е стопанисван и защо е употребен, аз не знам. И други органи са сезирани. Това е било отговорност на основния прокурор ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР