Охраната на въздушното пространство над страната за 2018 година е

...
Охраната на въздушното пространство над страната за 2018 година е
Коментари Харесай

Охраната на въздушното ни пространство през 2018 г. е под въпрос, сочи доклад

Охраната на въздушното пространство над страната за 2018 година е под въпрос, а заради задълбочаващите се проблеми с поддръжката на авиационната техника е траяла и наклонността за намаляване на броя летателни часове, които водачите би трябвало да имат. Това пък е основало действителна опасност за сигурността на полетите и е лимитирала опциите за образование на млади водачи по защита на въздушното пространство.

Тези констатации са направени в годишния отчет за положението на защитата, който държавното управление одобри предходната сряда и беше публично оповестен, преди да бъде прегледан в Народното събрание. 

Очаквано - отсрочената за следващ път процедура по придобиване на нова бойна техника се е отразила отрицателно върху качествата на Военновъздушните сили, защото остарялата руска летателна техника е на лимита на опциите си и е несъвместима със силите на НАТО. Освен остарелите изтребители сериозен проблем има и в радиолокационните комплекси, които работят  " с частични неизправности ".

В отчета се показва, че на практика радарното покритие на територията на страната се е осъществявало със усложнения. " Радиолокационната техника (РЛТ) работи с последните налични детайли, с повреди (неизправни блокове и възли) и със занижени параметри ", е записано в отчета. От него излиза наяве още, че тези системи се ремонтират с поддръчни средства и единствено с помощта на познанията на инженерния състав на Военновъздушни сили. 

" Канибализмът " в бойната авиация продължава с цялостна мощ, като аварийни елементи се обезпечават посредством разглобяването на остаряла инсталация.
В резултат на това:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР