Охраната на Уимбълдън е адекватна и не се нуждае от

...
Охраната на Уимбълдън е адекватна и не се нуждае от
Коментари Харесай

Григор Димитров: Нямам притеснения за сигурността на Уимбълдън

Охраната на " Уимбълдън " е съответна и не се нуждае от промени. Това сподели българският тенисист Григор Димитров на конференцията си след успеха в три сета над японския квалификант Шо Шимабукуро в първия кръг на шампионата. 

В началото на втория сет мачът, който се игра на корт номер 18, бе пресечен, защото в игрището навлязоха двама екоактивисти, които разпръснаха оранжеви конфети и части от пъзъл от 1000 елементи на корт на " Уимбълдън ".

На идващия мач на същия корт, който бе с присъединяване на британката Кейто Боултър, случаят се повтори, само че този път единствено с един протестиращ.

" Ясно е, че това не са приятни моменти. Но няма какво доста да се направи. Мисля, че всички реагираха задоволително бързо ", съобщи поставеният под номер 21 Димитров, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Хубаво беше, че дъждът пристигна в този миг, тъй че имах време да напусна корта и да се прегрупирам душевен. Мисля, че обстановката бе овладяна вярно ", добави българинът.

Той бе запитан и дали се усеща в заплаха физически.

" Не, не, по никакъв метод ", сподели 32-годишният Димитров.

" Не мисля, че в миналото е имало място, на което да съм играл и да съм се чувствал беззащитен. Когато излизаш на корта, постоянно си обкръжен от верните хора и се усещам добре от този факт. "

Той добави, че за миг е помислил дали самичък да не спре нахлулия на корта екоактивист, само че незабавно си е споделил, че това не е неговата работа.

" Първата ми реакция беше такава, само че това не е моята задача на корта. Но някой различен би постъпил другояче, зависи от инстинктите на индивида ", приключи българският тенисист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР