Охрана от НСО, която всъщност е имала за цел да

...
Охрана от НСО, която всъщност е имала за цел да
Коментари Харесай

Няма малка корупция в завладяна държава. Кирил Петков за следенето от НСО, независимите анализатори и компроматите

Охрана от НСО, която в действителност е имала за цел да следи премиера, " самостоятелни " коментатори, които вършат разбори против 20 хиляди лева месечно, общ механизъм за гласувания на ГЕРБ и " Възраждане ". За всички тези способи на " дълбоката страна " споделя някогашният министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред Сашо Диков в предаването " Евродикоф ".

Разказът на Петков стартира със случай от деня, в който е определен за министър-председател, и който съгласно него разкрива, че в действителност службите в България са непоклатими.

Тогава той схваща, че в назначената му от НСО защита има двама души, чиято съществена задача е не да се грижат за неговата сигурност, а да го наблюдават.

" И едни другари, на които вярвам, ми подсказват, че те би трябвало да бъдат заменени. Аз отивам при шефа на НСО и запитвам може ли тези двамата да бъдат заменени с други. Той споделя - не може. Как по този начин не може? Ако до на следващия ден не бъдат заменени, ви желая оставката. И той споделя - не може да ми вземете оставката, " разказва първия си конфликт с " перманентната власт ", както я назовава самият той, Петков.

По думите му всички служби в България са по този начин структурирани, че министър председателят да не може да прави промени.

" Така е направено законодателство в тази ситуация, с два подписа на президента и премиера, че никой самостоятелно да не може да направи промяна. И още по-лошото е, че доста от тези шефове на служби ги държат с прокуратурата и то по подобен метод, че те да не дават отговор нито пред народа, нито пред премиера, нито пред народните представители. Това, което аз знам като информация, е, че има един началник на работа от огромните служби - ДАНС, ДАР, военно разузнаване, НСО, против който има досъдебно произвеждане и този човек не е свободен, " изясни той.

Месец откакто е заел премиерския пост, при него идват " самостоятелни " анализатори и политилози, познати на всички в страната, и му оферират своята " оферта ".

" Казват: " Добър ден. Ние сме самостоятелните анализатори, самостоятелните политолози. Ако имаме с вас контракт за 20 000 лева на месец, ние си се оправяме с малките екрани къде да се показваме, къде не се показваме, ние приказваме точките, с които вие желаете да излезете ". Аз им крещя: " Как по този начин 20 000 лева на месец? За какво? " " Ами да ви се чува думата, тъй като в противоположен случай какво се случва - вие казвате нещо, вашият конкурент споделя нещо, и ние, петима анализатори или 10 анализатори, повтаряме тезата на единия и вашата дума изчезва ". И тогава нашите почитатели споделят: Кириле, не ти се чува думата, не излизаш, счупиха ви, къде ви е ПР компанията ".

Отказът да си заплаща на такива анализтори му е коствал 10% от рейтинга на политик, счита някогашният министър председател. След това стартират опити за целенасочена очерняща акция:

" От заран до вечер. По едно време получавахме по 300 публикации на месец с една единствена концепция да ни очернят и все пак ние не платихме на нито един анализатор, на нито една говореща глава, тъй като имаме вяра, че в дълготраен проект, в случай че си следваме правилата, хората ще виждат, че ние сме откровени. "

Петков споделя и по какъв начин работи другата част на тази перманентна власт - да вземем за пример, има хора, които получават заплата както като мениджъри в инфраструктурна компания, по този начин и от службите.

" Ти си нов кмет примерно, тъй като хората са ти повярвали. Идва един подобен строител, с цел да се види с теб на четири очи, и ти споделя - знаеш, че има тука един бул., дай да създадем нещо, че да го печеля. Ако кажеш в този миг добре, от там се оказва, че този човек е примерно и чиновник на ДАНС, и написа отчет, който отива в прокуратурата. Прокуратурата те вика и ти оповестява какъв брой доста си загазил. Много неприятно, но да не се притесняваш, неточности се случват. Оттук нататък ние ще работим както досега, споко. И хоп, тъкмо в този миг с тази дребна корупция ти си заловен. Имаш ли загадка, перманентната власт те хваща и ти спираш да си свободен, " дава съответни образци той.

Друг подобен образец е среща преди локалните избори, в която самостоятелен кмет се съгласява да стане претендент от Политическа партия, само че след позвъняване по телефона взема решение да се яви като самостоятелен, подсилен от ГЕРБ.

" И тогава в един дълъг диалог той ми изясни в действителност по какъв начин работи тази... сред сякаш частни компании и чиновници на тези служби, " споделя още Петков.

По думите му това се случва на процедура и в Народното събрание:

" Ако хората се чудят за какво едно „ Възраждане “, да вземем за пример, които са бойци за смяна, гражданска война, а понякога гласоподават за политики и закони, които са с тесни бизнес ползи, внезапно гласоподаваха с ГЕРБ. При едно гласоподаване гласувахме за публични поръчки за медикаментите за частни лечебни заведения. И внезапно " Възраждане " гласоподава с нас. Аз се учудих, въобще не го чаках. И в този миг виждам по какъв начин Десислава Атанасова поглежда към Костадинов и споделя: " Какво стана?, той се сепва: " Ох, обърках се ". Поискаха прегласуване и прегласуваха, като втория път си гласоподаваха с ГЕРБ, " споделя Петков.

Петков признава, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е съумял да го заблуди, че е самостоятелен и че първоначално се е поддал на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Какво знаехме за Калин Стоянов? Че е пристигнал от морето, от Бургаския край. Че ГЕРБ са му помогнали в в кариерата дотук. Там, където аз се заблудих, беше, че по време на следствията за автомагистралите, той имаше доста позитивна роля. Даже беше поел персонален риск и едни прокурори бяха споделили, че са усетили напън от него, с цел да придвижат делото с чувалите. Тука беше хватката. Хем е техен, хем е рискувал и е играл против ГЕРБ за парите на автомагистралите. Обаждам се на господин Рашков. Той вика: " Истината е, че той не става за министър. В смисъл, че не е в тоя диаметър за министър, само че нямам сведения за него, че подкупен. " И аз си мисля, в случай че е некорумпиран и не е платен, може би е задоволително добър и се срещам с него, " спомня си съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Учудването му обаче пристигнало през август предходната година, когато схваща за всеобщата промяна на полицейски началници в страната.

" Обикновено, когато сменим някои на ГЕРБ и Движение за права и свободи, те звънят на тревога, смут, за какво сменяте хора, чистка, изчегъртване... А тук имаме 18 и никой не звъни. Нито ГЕРБ, нито Бойко, нито Пеевски. Никой не ми звъни 24 часа. 48 часа. Аз към този момент бях сигурен, щом Борисов и Пеевски не звънят, значи това те са го наредили. Няма различен метод тези хора да си мълчат. Отивам до София и го запитвам министъра по какъв начин по този начин реши да ги смени. А той ми вика - нали желаете да съм самостоятелен министър, като самостоятелен министър аз ще си взимам решенията. Той пита за какво. Защото, крещя, трябваше да ми спукат телефона от позвънявания и Борисов, и Пеевски, в случай че беше сменил техни хора. И той стои и нищо не сподели. И към този момент като споделих това, получих позвъняване от Пеевски - леле, какво се случва? Изигра цирка, само че в този миг знаех, че този човек ни съобщи и че в действителност се е поддал на ГЕРБ и Движение за права и свободи, " продължава Петков.

По думите му Бойко Борисов е подвластен от перманентната власт, съсредоточена в Делян Пеевски.

" Видяхме го, когато разбрахме, че не можем да променим нищо през лостовете, които ни дава Народното събрание, Министерският съвет, министър-председателската роля. Прокуратурата ни споделя, ние сме самостоятелни, нямаме нищо общо с вас. Службите ти споделят, няма да си дам оставката. Даже не можеш да си смениш гардовете. Регулаторите ни споделят: не ни се месете в самостоятелната регулаторна рамка. Тогава се усетихме, че дълбоката страна, превзетата страна, се крие в тъкмо тези институции, " споделя Петков.

Съпредседателят на Политическа партия не крие, че в ръководството са позволени неточности от неумелост, само че " те видяха, че нито могат да ни купят, нито да ни изплашат`

" Нашият проблем е, че зад тях стоят 1 милион души. Кой платен, кой поради спекулация, кой подвластен... 1 милион стоят зад ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като те не могат да бъдат отделени. Нашият проблем е, че даже Борисов и Пеевски да изчезнат на следващия ден, има 1 милион души, които считат, че тази система ги устройва, а смяната ги заплашва. Това е тяхната мощ, " съгласно Петков.

И в това да вършат огледални кавги:

" Има скандал с Барселонагейт и незабавно измислят нещо сходно. Там има къща, значи ще измислим успореден скандал с къща и за Политическа партия и хоп, " Чаталджа гейт ". Имаш " Турски поток ". Явно е, че „ Аркад “ от саудитска компания са станали съветска, този план е съветски, всички го знаят. Какво би трябвало да създадат като успореден скандал? Левчето в „ Лукойл “.

Друг скандал - Бойко с пачки и чекмеджета. Айде потегля и пудел с пачки. Ако приказваме в този момент за Живко Коцев, аз съм за това всеки да бъде разследван, в случай че има съмнение. Но по какъв начин основният прокурор ще ти каже подпиши оставка, в случай че не искаш да те проверявам. Той какъв е, по какъв начин ще слага условия? Знам, че той е осмото джудже. Но по какъв начин ще слага такива условия? Ако Коцев е нарушител, ще го пусне ли? Ами в случай че е почтен? В момента, в който Коцев сподели, че основният прокурор го е заплашвал, започнаха да изкачат фотоси с пачки. И фотоси на пудел с пачки. И фотоси на Коцев с пудел. Но няма фотоси на Коцев с пачки. Обаче всички стартират да приказват за Коцев, пуделите и пачките като за едно цяло. Тези кални бригади са доста положителни.

Но каква е задачата им? Българите си споделят по този начин, че всички са маскари, няма смисъл да гласоподавам, отхвърлям се. Ето това е раят за перманетната власт, " добавя Петков.

За най-близките си сподвижници като Асен Василев и Николай Денков съобщи, че " те една стотинка не са откраднали, тъй като всеки един от нас преди да влезе в политиката си изкарваше парите през бизнеса ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР