Ох, декември - месец с аромат на канелени сладки, греяно

...
Ох, декември - месец с аромат на канелени сладки, греяно
Коментари Харесай

6-те музикални събития на декември

Ох, декември - месец с мирис на канелени сладки, греяно вино, коледни песни и приповдигнато празнично въодушевление. Ако към момента не сме се заразили с коледен дух и ни липсва активатор на страстите и усмивките, предлагаме скромната ни селекция от шест музикални събития, които в духа на Коледа са много по-класически. Гарантираме, че даже да посетим единствено един от шестте концерта, ще ни държи в положително въодушевление най-малко до януари.

Хосе Карерас
Къде: НДК, София Кога: 3 декември Кой:  Хосе Карерас е един от " Тримата тенори " - отличие, което споделя с Лучано Павароти и Пласидо Доминго. През кариерата си Карерас записва повече от 50 цялостни опери и 40 типичен и известни рецитала, изключително обичан е на публиката с Пучиниевите и Вердиевите си партии. Със забележителната си кариера, която продължава съвсем седем десетилетия, Карерас е считан за един от най-популярните тенори на всички времена и един от виновните жанрът да придобие по-голяма повсеместност измежду публиката.

Колко: От 120 до 300 лева на eventim.bg Защо: Хосе Карерас разяснява: " Много съм благополучен, че мога да се завърна при една от обичаните си публики, при българските фенове на музиката, където към този момент имах доста незабравими осъществявания, които ще си напомним с цялостна стратегия на 3 декември. Завръщането ми в София сигурно ще бъде празник на музиката. " Диригент на спектакъла в София ще бъде Давид Хименес . Сопраното е Диана Цугуи . На сцената с именития актьор ще бъде и оркестърът с над 130 годишна история и международно самопризнание и известност - този на Софийска опера и балет.
Стефан Вълдобрев и " Обичайните обвинени "
Къде: НДК, София Кога: 5 декември Кои: Стефан Вълдобрев е актьор, който няма потребност от показване. Едни го познават от музикалната, други от театралната сцена, а трети - от киното... Но той е всичко това и още малко, изключително когато е един до друг с " Обичайните обвинени " в лицето на Иван Лечев, Мирослав Иванов, Стоян Янкулов-Стунджи и Веселин Веселинов-Еко.

Колко: От 49 до 65 лева на eventim.bg Защо: Стефан Вълдобрев и " Обичайните обвинени " ще изпратят лятото на 5 декември с един необикновен Коледен концерт. Специална плажна зона с чадъри, шезлонги и пясък ще бъде построена пред сцената за всички тези, които не желаят лятото да си отива. Освен това тайфа ще показа песни от идния им нов албум за първи път точно на Коледния концерт.
 Prime Orchestra с Rock Symphony Show
Къде: Фестивален и конгресен център, Варна Кога: 6 декември Кои:  Prime Orchestra е съставът на рок група, вокалисти, хорова група, струнни, духови и ударни принадлежности, и даже звукови резултати на диджей онлайн със светлинно-визуално шоу.

Колко: От 50 до 90 лева на eventim.bg Защо: Феноменалния оркестър е подготвил нова впечатляваща стратегия за почитателите на рок музиката. Със светлинното шоу и специфичните резултати, публиката се любува на песните на обичаните Deep Purple, The Beatles, Nirvana, Metallica, Evanescence, Queen, Depeche Mode, Kiss, Rammstein, Imagine Dragons, The Prodigy.
Johann Strauss Ensemble
Къде: Комплекс С.И.Л.А., Пловдив Кога: 19 декември Кои: Обичаният Ансамбъл Йохан Щраус (Johann Strauss Ensemble) с диригент Ръсел Макгрегър ще се завърне у нас, с няколко изключителни Коледни концерта под надпис " Коледа във Виена " . Наред с оркестъра, специфични посетители ще бъдат баритон и сопрано, солисти на огромни Виенски оперни трупи и група танцьори, които ще основат атмосфера, която ще ни придвижи на крилете на музиката в прелестния свят на Коледа.

Колко: От 20 до 120 лева на eventim.bg Защо: Концертната стратегия ще включва творби на класическата музика на най-великите композитори на всички времена, а фамозните виенски валсове, които не липсват в репертоара на Ансамбъл Йохан Щраус, ще очертаят очарователната картина на една вълшебна зимна вечер. Музикантите от Johann Strauss Ensemble са щастливи, че се завръщат на едно извънредно турне, като споделят, че " ние се любуваме на завръщането във вашата красива страна и на срещата с прелестната и топла българска аудитория. "
Игудесман и Джу
Къде: НДК, София Кога: 20 декември Кои: Игудесман и Джу (IGUDESMAN & JOO) са дуо типичен музиканти, чиито концерти са обилна детонация от виртуозност и комедия, а концертите им разпродават от камерни зали до арени. Те ще свирят за пръв път в България.

Колко: От 55 до 110 лева на eventim.bg Защо: Концертът в зала България е част от празничното коледно турне на Игудесман и Джу " A Little Silent Night Music " ( " Малка тиха нощна музика " ). Двамата радостни виртуози дават обещание, че в програмата ще влязат както щури тълкования на коледни и новогодишни класики, по този начин и техни авторски празнични композиции. Или в резюме - чака ни вечер с коледна забава, виртуозна музика и великодушни порции смях.
Mаестро Камджалов и Деси Тенекеджиева
Къде: Културен дом НХК, Бургас Кога: 27 декември Кои:  Маестро Йордан Камджалов и Деси Тенекеджиева, дружно с Genesis Оrchestra ще показват своята " Коледна приказка " за първи път тази година в Бургас и Варна. " Коледна приказка " е част от обичайните взаимни креативен и духовни пътувания на двамата изявени актьори. През февруари 2021 година бе премиерата на първоизточника - на арт плана " Любов ".

Колко: От 30 до 50 лева на eventim.bg Защо: Освен на м аестро Йордан Камджалов и Деси Тенекеджиева, публиката ще се наслаждения на класики на Вивалди, Пиацола и Пучини, изпълнени от изумителните млади гении, лауреати и стипендианти на Фондациите " Стоян Камбарев " и " Йордан Камджалов ". Това са Мария Славова (сопран), Сара Чакърова (маримба, ксилофон), Георги Димитров-Жожо (китара), Стоян Караиванов (бандонеон), Александър Зайранов (цигулка), Калина Андреева (контрабас) и Илина Илиева (виола). Всички те са измежду най-изявените и даровити млади музиканти в региона си в света и са печелили редица елитни интернационалните състезания и оценки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР