Огромното животно е повалено в местността КаракашЛовец от дружинката в

...
Огромното животно е повалено в местността КаракашЛовец от дружинката в
Коментари Харесай

Ловец от Кърджалийско повали 240-килограмов глиган

Огромното животно е повалено в местността Каракаш

Ловец от дружинката в кърджалийското село Млечино държи върха за този сезон за максимален повален глиган.

Слуката споходи Байрам Халил, който съумя да отстреля 240-килограмов глиган с рекордни трофейни глиги, написа Огромното животно е повалено в местността Каракаш край ардинското село Левци. Добра пушка, положителни патрони и най-много сърцатото гонче Балкан са предпоставки за триумфа на опитния ловджия.

Впечатляваща е слуката и на Тейнур Марем от дружинката в хасковското село Николово. Той повали 209-килограмов глиган в м. Хисаря и това е първият негов златен орден. Асистираха триумфа му българското трицветно гонче Рекс и балканското гонче Бъг, отгледани и подготвени от татко му Марем Марем.

Ловците от дружинката в Могилица, Смолянско, завършиха сезона за лов на дива свиня с излет, на който паднаха осем свине. Общо за сезона те имат отстреляни 25, както оповестява най-неуморимият тамошен ловджия Росен Инджов.

Ловната дружинка в с. Габровци, Великотърновско, регистрира пет добити диви прасета през сезона. Най-впечатляваща е слуката на Любен Димитров от Павликени - 160-килограмов глиган.

През 2016 година популацията на дивата свиня в страната наброява 94 741 бр. и е повишена спрямо предходната година с 5557 бр. Тази бройка тогава буди опасения за неконтролируемото нанасяне на вреди на селското стопанство, което може да бъде обезщетено само от интензивния лов.

Само след две години обаче епидемията от африканска чума по свинете постанова фрапантни ограничения по понижаване на поголовието и отстрела от проведените ловци и смъртността от заболяването свежда броя на дивите прасета у нас до под 40 000 бр. Според някои експерти даже тази цифра е съществено повишена, заради което те оферират за един сезон да се вкара мораториум върху лова на дива свиня. Това не се случва, само че все пак през последния сезон се следи известно нарастване на популацията, изключително в оптималните за този дивеч планински и полупланински гористи региони. Сега към този момент е ясно, че не са нужни фрапантни ограничения за ограничение на този лов.

Ето за какво доста от ловните дружинки в страната изпращат този сезон със съществени ловни триумфи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР