Огромно задръстване се е образувало на прохода Петрохан“. Силен сняг

...
Огромно задръстване се е образувало на прохода Петрохан“. Силен сняг
Коментари Харесай

Огромно задръстване на „Петрохан“, блокада край Монтана и на „Хемус“ край Варна

Огромно запушване се е образувало на прохода „ Петрохан “. Силен сняг вали в региона. На места снежната завивка надвишава 10 сантиметра. Станала е и лека злополука сред снегорин и кола, при която няма потърпевши.

27 машини разчистват пътищата на територията на област Монтана, 2 машини обезпечават проходимостта на прохода „ Петрохан “. Въпреки предизвестията има водачи с неподготвени коли и несъответствуващи гуми.

Има аварирали коли, съобщи Българска национална телевизия. Шофьорите си оказват помощ, с цел да съумеят да излязат от снежните преспи.

Червен код за рисково време е разгласен за 6 области, чака се снежна завивка над 30 сантиметра. Синоптиците предизвестяват и за бурни пориви напразно със скорост над 80 км/час. Турски тир аварира край Монтана и блокира придвижването за малко.

Планинските проходи са проходими при зимни условия.

Oграничено е придвижването за тежкотоварни коли над 12 тона по републиканската пътна мрежа в област Монтана, както и пътя Видин – Монтана в посока Монтана, и през Троянския проход поради снеговалежа.

Временно трафикът се реализира единствено в дейната лента при 34-тия километър в посока Варна на автомагистрала „ Хемус “ поради пътен случай.

Поради същата причина е в двете посоки придвижването в едната лента по пътя Перник – Кюстендил в региона на Радомир.

27 снегорина обработват главните пътища в Монтанско, само че работата им по Обходния път на Монтана е затруднена. Причината – голям брой спрели коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, прецизират от организация „ Пътна инфраструктура “.

От там показват и че се оказва подпомагане на закъсалите, както и че две машини обезпечават проходимостта по пътя през прохода „ Петрохан “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР