Огромно удоволствие е да бъда тук няколко дни преди вашия

...
Огромно удоволствие е да бъда тук няколко дни преди вашия
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: България е започнала да инвестира повече в отбрана

Огромно наслаждение е да бъда тук няколко дни преди вашия народен празник. Искам да стартира с признателност към България за това, че е скъп и високо скъп съдружник към Алианса. Това сподели на брифинг в Министерски съвет генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след среща с премиера Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Novini.bg

България способства към сигурността по разнообразни способи - играете стратегическа роля в Черно море, допринасяте към задачата ни в Афганистан, Косово и Ирак, подкрепяте ученията на НАТО в Ирак, за което сме доста признателни. Тази година ще отбележим 70-годишен празник на НАТО, само че и 15-годишнина от участието на България в НАТО. Страната ви способства за усилване на Алисанса и за усилване на груповата ни защита. Високо оценяваме метода, по който подкрепяте пшроцеса, който даде опция на Северна Македония подпише протокол за присъединение към НАТО и в този момент е напът да стане пълновръстен член на Алианса, съобщи Столтенберг, като означи, че предходната седмица българският парламент единомислещо гласвува за ратификация на Преспанския контракт.

След привършване на всички процедури Северна Македония ще бъде 30-ят член на НАТО. Това е добре за сигурността на района, добави той.

В един все по-непредвидим свят е добре да бъдем по-ефективни в битката с другите провокации. Това включва контракта за ракетите със междинен обхват. Ние не желаеме нова Студена война, по тази причина призоваваме Русия да съблюдава този контракт. Ракетите, които разполага Русия, могат да доближат европейските градове и да бъдат употребявани в един въоръжен спор, Същевременно би трябвало да бъдем готови за свят без този контракт, акцентира генералниярт секретар на НАТО.

Приветствам, че България е почнала да влага повече в защитата за разноските за защита да доближат 2% от брутния вътрешен артикул. Ще продължим да идваме в България като зает и предан сътрудници. Ние сме признателни за вашия принос, съобщи още Йенс Столтенберг.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР