Огромно свлачище затвори пътя до Рилския манастир. Проблемът съществува от

...
Огромно свлачище затвори пътя до Рилския манастир. Проблемът съществува от
Коментари Харесай

Свлачище отново затвори пътя до Рилския манастир

Огромно свлачище затвори пътя до Рилския манастир. Проблемът съществува от предходната година. Тогава се очакваше времето да стане по-сухо, с цел да се стартира работа по срутената скална маса, предава Nova.

„ Не е правилно, че нищо не е правено оттогава. През това време беше направен план въз основата на хидроложки и геоложки изследвания. Той е утвърден от организация " Пътна инфраструктура ", на този стадий са обезпечени нужните финансовите запаси и ще стартира в най-скоро време укрепването на тези откоси, в които се следят тези сривания на скални маси ”, съобщи Боян Илиев, специалист от регионално пътно ръководство - Кюстендил.

По думите му планът се е забавил, поради изчакване на позволение за унищожаване на избрани дървесни типове. „ Пътят беше измит. Единствено в този сектор от 50 метра са оставени скални парчета, изпълняващи задържаща функционалност, с цел да не се срути още нещо. Движението на този стадий е безвредно ”, добави Илиев. Той заяви, че работата по засегнатия сектор от 250 метра ще стартира до месец и ще бъде завършен в границите на 3 месеца.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР