Огромно сметище се появи до бившия автополигон в Разград. Общината

...
Огромно сметище се появи до бившия автополигон в Разград. Общината
Коментари Харесай

Огромно сметище се появи до бившия автополигон в Разград

Огромно бунище се появи до някогашния автополигон в Разград. Общината и полицията са по следите на хората, виновни за замърсяването. Нерегламентираното бунище се е появило на частен терен в покрайнините на града.

Буквално за броени дни в региона на някогашния автополигон на изхода на Разград за Търговище са изникнали няколко планини. Съставени са обаче от десетки тонове строителни боклуци, облекла и гуми.

Минаващите в региона коли бързо се отдалечаваха при типа на камерата на Българска национална телевизия и въпросите на публицистите останаха без отговор.

От общината разясниха, че има следи, по които да се стигне до замърсителя.

Констатирахме някои фрапиращи обстоятелства, които ни навеждат на мисълта, че можем да установим при едно в допълнение следствие, кой е в действителност причинителят, който е направил това бунище, съобщи зам.-кметът на община Разград Добрин Добрев.

Затова и казусът към този момент е предаден на полицията. А откакто причинителят бъде открит, ще бъде заставен да разчисти сметището за своя сметка, като ще му бъде потърсена и административнонаказателна отговорност. Хората в Разград се оплакват, тъй като постоянно стават очевидци на замърсяване на публични и частни площи в града.

Само за предходната година сме направили над 15 инспекции и сме издали наставления, и сме почистили тези нерегламентирани сметища. Много постоянно се установяват на момента причинителите и те биват уверени да разчистят, преди да се подхващат всевъзможни спомагателни административни хватки, добави зам.-кметът. За да не се стига до санкции, от община Разград приканват хората да изхвърлят отпадъците си единствено на регламентираните за това места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР